Att jobba ihjäl sig för att äta sunt verkar märkligt

Det här är det tredje videoinlägget som handlar om sparande. Jag funderar på varför ni kommunicerar era krav och motiven bakom dem till mig. Vad är syftet om ni vill spara pengar och vad förväntar ni er för resultat?

Tro ni inte jag förstår era motiv? Eller har ni missförstått vad vi ska diskutera om ni vill spara mera och förändra er livssituation idag?

Jag refererar till två andra videon, som inte direkt är kopplade till sparande, i videon. Ni hittar dem här:

 

8 COMMENTS

 1. Precis, alla är olika och ingen har rätt eller fel. Man väljer och prioriterar utifrån sin syn, och den är definitivt inte delad av alla andra.

  /David

  • Hej David,

   Jag inser att den första videon och den om gula lappar kanske rör till bilden lite. Det jag ville prata om handlar om att vi har krav, vad det innebär och vad krav medför. Det var i det sammanhanget jag länkade till gula lappar videon. Om hur vi får och kommunicerar krav då tänkte jag.

   Men sedan finns det en annan vy och det är separationen mellan dina och mina krav. De är inte samma, i själva verket ska vi utgå från att de är olika!

 2. Det jag läste in i klippen var, de krav en person har, förutsätter denna att alla har, eller ett värre alternativ, försöker ”pracka på andra” de kravet. Många tror att dennes kravet är något allmängiltigt, och inte något man kan välja mellan och prioritera. Därmed har denna låst sig i en viss nivå, och ser inte de alternativa väger som finns. Många gånger medför kraven en högre kostnad, minskad tid och/eller minskat utbud.

  Jag tycker ovan situation gäller såväl i privat som yrkesliv. Många gånger pratar vi förbi varandra eller inte alls förstår varandra för vi inte har samma krav eller värdering, men förutsätter att vi har det.

  • Japp, jag håller med! Vad jag försökte säga var att det finns flera olika delar här. Dels utbytet av krav och kravställandet. Dels det egna arbetet och synen på krav. Jag pratar även om den senare här. Den del i livet där vi bara ifrågasätter våra krav i vår ensamhet.

 3. Skön gång i dina videos. Inte så spretigt innehåll, vilket är skönt. De flesta som bloggar hoppar mycket i olika ämnen. Bildningsnivån videon var intressant. Om man som jag är intresserad av psykologi. Kommer följa denna blogg.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna