Besökare ombeds att inte ha sex i soffan!

De sista veckorna känns det lite som om jag blivit överkörd av en ångvält. Ja, som om hela vardagen och livet blivit överkörd av en ångvält. Naturligtvis bidrar den stora omställningen i våra liv till det. Förra helgen flyttade vi prylar och i midsommarhelgen flyttade vi också hit oss själva.

 

 

Utomhus växer allt med full kraft och veden borde kapas och huggas. Inne ska allt packas upp och färdigställas. Fyra barn ska sysselsättas och matas eller bara stoppas från att mörda varandra. På allt det som flytten inneburit så har det varit en ändlös radda problem med bloggen och olika tekniska prylar här hemma. Inte minst idén med att göra små videos har orsakat totalkaos.

Flytten visade också tydligt vilken usel status vi har på stora delar av vårt hem. Det verkar som någon försökt fästa en pannkaka under köksbordet. Om det är samme individ som försökt snida in sina initialer i bordsskivan är oklart. Allt är slitet, skitigt, jackat och rangligt efter åratal av misshandel. Samtidigt är det knappast några nya grejor vi pratar om. Nästan all möbler har fyllt moppe, några är i 20-års åldern och några pensionsmässiga.

Soffan vi har – den som en kaninunge kissade i igår under Morden i Midsummer – är så slut att den riskerar att falla isär om det sker några hastiga rörelser där. Vi har därför funderat på att brodera en liten tavla där det står ”besökare ombeds att inte knulla i soffan” och hänga upp ovanför för att på något sätt markera bräckligheten i vardagsrummets huvudsakliga sittplats.

Korsstygn och en bord runt texten tror jag skulle kunna göra en bra prydnad!

 

 

Till nästan alla våra problem finns en enkel fix. Det går nämligen att köpa något som löser problemen. Här är uppenbara köpkandidater i hemmet just nu:

 • Ny dator och ett videoredigeringsprogram som fungerar mer än två minuter.
 • Gräsklippare och röjsåg.
 • Motorsåg.
 • Ny soffa.
 • Ny kaffekokare.
 • Mobiltelefoner till oss vuxna.

Samtidigt är det lite kul hur lite det här påverkar vårt liv. Egentligen finns det inget grundläggande problem som vi måste fixa. Vi har mat, husrum och varandra.  Och barnen uppfattar det som viktigare att ha kaninerna inne för att gulla med, än det är att ha en ny soffa.

Och många problem går faktiskt ganska lätt att fixa!

Idag ska vi cykla och handla lite. Samtidigt hämtar vi ett paket med en tub kylpasta till datorn, vilket jag hoppas ska göra magi. Bloggen verkar fungera, om än trögt, och  det är ju bara att börja såga på veden så är det snart klart!


Tack till Sven som var och hälsade på igår! Det är rätt många fler som lovat att de ska komma och hälsa på i sommar. När kommer ni?

Alla är välkomna om ni tar hänsyn till de lokala förhållningsreglerna angående soffan!

10 COMMENTS

 1. Det låter hur härligt som helst att bo på gården även om jag fattar att det är en del arbete kring det också. Jag tror ni kommer att slappna av mycket och må bra av friheten.
  Jag blir lite sugen på att hälsa på och se hur ni har det. Känns som vi delar samma värdegrund.
  Beundransvärt det du gör och att du har vågat vara så öppen med hela projektet. Jag är på god väg själv att bli ekonomiskt fri jag med. Jag återkommer om det!
  Vi kanske kan ta en cykeltur framöver tillsammans!
  // Marcus

 2. Tisdagen 27/6 kl 13:27 lämnade jag ekorrhjulet för gott.
  Jajamensan det känns bättre än vad man kunnat drömma om.

  Passade på att besöka Onkel Tom med sin underbara familj under hemfärd från fd. arbetet.
  Vi fick några timmars trevligt meningsutbyte, där intressanta inte helt alldagliga ämnen diskuterades. Skönt att det finns fler ”udda människor”!

  Soffan är inte så dålig som sägs i inlägget ovan (inte jmf med vår).

  Kaffekokarn fungerade bevisligen, så sån behöver minsann inte inköpas.

  Imponerad av att det mesta arbetet på gården ska utföras utan moderna hjälpmedel såsom gräsklippare, motorsåg, vedklyv, jordfräs och traktor. Anders kommer garanterat att spara in på både gymkort och PT.

  Jag är på väg i samma riktning, det är sällan en yxa eller bågsåg vägrar starta eller kräver investering för att fortsatt fungera. Dessutom är handverktyg underbart ljudlösa.

  Tack för trevligt besök, hälsa familj och de Gotländska sötnosarna. //Sven

  • Tack för besöket och grattis till friheten Sven!

   Några skruvar i soffan så funkar den 10 år till, men vi låter nog den broderade skylten hänga uppe för trevnadens skull! 🙂

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna