Hönsen jobbar i växthuset!

2
1125

Idag börjar vårbruket på allvar här i Fredensborg och alla är med! Vi preppar växthuset och låter hönsen jobba lite med efterarbetet. Vi tittar också på bygget av vårt mobila hönshus, vår chickshaw och diskuterar hur vi använder våra höns som en del av arbetskraften på gården.

2 COMMENTS

 1. Helt fantastiskt av er att ha pluggat in permakultur,Imponerande!
  Vi har kört med det från början både med häst, höns och kanin. Hur gör ni med matavfall? Tänkte på att hönsen äter det mesta i matväg och har ni äggen åt er själva får ni ge matrester, annars är det kanon i komposten eller gödselstacken. Vi kallar det återbruk av mat 🙂 Ett litet problem man får med frigående höns är rovdjursattack, räven är värst den tar alla på en gång. Nu när vi har hund har vi ingen räv. Vissa rävar skyr elstängslet medan andra är påhittiga, även rovfåglar tar för sig. Många gömställen minskar risken att hönsen blir tagna.
  En till sak som jag försökt bättra på är att samla alla redskap och allt man behöver till odlingarna, det är jätte tidsödslande att ha glömt spaden,krattan,hinken på andra sidan gården. Blir många kilometer motion fram och tillbaka i bara letande annars..frusterande efter 20 år på stor gård. 🙂 Fast motion är bra.

  • Vi har väldigt lite matrester och det som blir gå till hönsen. Om det inte vore för förpackningar som maten kommer i så hade vi kunnat ha soptömning någon gång i halvåret.

   Jag tänkte prata lite om våra rovdjursproblem i någon kommande video, här finns räv och rovfåglar, men vi har klarat oss skapligt så här långt.

   Ordning och reda spar tid, det lär vi oss också ofta.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna