fbpx

Månadbrev från Fredensborg – Brev från en fri man!

Senast uppdaterad

Juli rusade förbi och helt plötsligt var det dags att summera vår riktiga sommarmånad. Vi jobbar på utan större projekt eller händelser här på gården så rapporterna och betraktelserna kommer mycket ifrån vardagen denna månad.

Månadsbrevet är cirka tio sidor av livsbetraktelser från en fri man som flyttat ut i ingenstans i underbara Småland. Det är en form av dagbok och ett brev hem till er.

 

 

Månadsbrevet distribueras via vårt nyhetsbrev i början på efterföljande månad. Då finns också materialet tillgängligt för de som stödjer bloggen via Patreon. Där går det också att hitta tidigare månaders brev.

Det första månadsbrevet – det för juni – såg ut så här och du är osäker på vad detta är för något!

Prenumererar du redan på nyhetsbrevet? Då kontrollerar du din mailbox! Annars så tecknar du dig här och får omedelbar tillgång till senaste utgåvan!Du har naturligtvis också möjligheten att börja stödja bloggen och podden via Patreon! Du bidrar då med ett valfritt belopp – typiskt från några kronor upp till 15 – per avsnitt av podden. Du får då naturligtvis tillgång till månadsbreven och mycket annat.

Stöd Onkel Toms stuga via Patreon!

För den som känner att jag bidrar med något av värde finns också möjligheten att stödja mig via Swish på 0761-040603.

5 tankar på “Månadbrev från Fredensborg – Brev från en fri man!”

 1. Jag tror folk är ovana att stödja en blogg/podd ekonomiskt, det är så pass nytt.
  Även om jag gillar din podd mycket så skulle jag inte stödja ekonomiskt. Av samma anledning hyr jag inte filmer….

  Du har en superbra podd men jag skulle inte betala för att lyssna på den…

  Svara
  • Hej Elin,

   Du är inte ensam, vi förväntar oss att få saker och ting gratis på nätet.

   Men många betalar också för det de anser ligger dem nära hjärtat. Den svenske komikern och debattören Aron Flam har idag 866 personer som stödjer honom via Patreon och jag vet de poddare som har ganska bra stöd från sina lyssnare i form av Swish-pengar.

   För mig är det inte svårare än att mitt material ska ha ett värde framöver. För mig och för er. Helst ser tillräckligt många en positiv loop, jag gör bra material, ni stödjer mig och jag kan göra ännu bättre material tillgängligt för alla, eller så blir delar av materialet endast tillgängligt efter betalning.

   Har jag då inga läsare så gör jag något annat. Då är jag inte tillräckligt bra!

   Svara
 2. Jag tycker det är tokjobbigt med denna poddtrend 🙂 Jag vill kunna snabbt skrolla till de partier som är intressanta, inte behöva lyssna igenom en hel podd för att eventuellt komma till något som intresserar mig mer – samma sak stör mig med tex Aftonbladets webb-TV som de envisas ha. Ytterst sällsynt att jag tar mig tiden att se det också, på nätet ska det gå fort att komma till poängen känner jag 🙂

  Svara
  • Hej Mia,

   Det är inte min ambition att göra material som går att hoppa in och ut ur. Det kommer inte ändras även om allt blir i skriven form skulle jag tro.

   Svara
   • Ändock är det så att man – om man är en snabb läsare, van att plocka ut det man är intresserad av i högre grad – kan göra så med skriven text. Få läser varje ord med andakt i en längre text, man fastnar alltid vid det som intresserar mer eller har större vikt.

    Svara

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna

%d bloggare gillar detta:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng