Att sälja en livsstil

Den här bloggen säljer en livsstil. Den säger att du kan styra ditt liv och göra egna val. Val som i förlängningen kan ge dig möjligheter som du inte har om du följer huvudfåran i livet, som Svenssons gör, och som de flesta av oss.

I det vill jag ge dig tips på hur du kan styra ditt liv och samtidigt stödja dig i livet utanför “huvudfåran”, samtidigt som jag peppar mig själv att inte falla in i gamla livsmönster.

[wp_ad_camp_4]

Den här bloggen handlar också om hur du kan nå ekonomisk frihet. Jag har till och med skrivit en bok om de praktiska aspekterna kring att köpa tid för sina pengar.

Men det är viktigt att förstå att jag som person egentligen inte är marknadsförare av en livsstil. Åtminstone tänker jag inte så. Jag är här för att jag tyckte att jag var tvungen att ändra det sätt jag och vår familj levde. Det jag tänker och tycker har sin grund i att jag har sökt en lösning på ett problem jag haft. Det jag säger bottnar i att vi levt ett liv som varit väldigt ineffektivt i så många avseenden.

När jag började den här resan för cirka fem år sedan så var det rätt många som var intresserade av att leva enkelt och spara aggressivt av samma skäl som jag. Naturligtvis fanns det de som såg möjligheter som andra val ger som en möjlighet helt oberoende av problem och behov, men jag uppfattade inte att de var så många.

Men jag uppfattar att det skett ett skifte. Allt fler intresserar sig för ett liv som ekonomiskt fria utifrån livsstilen som så. Kanske hämtar man också inspiration från alla de livsstilsbloggar och berättelse från digitala nomader och livsstilsentreprenörer som finns. Sammantaget blir budskapet från alla de som saluför alternativa livsstilar överväldigande om man öppnar sig för den information som finns på sociala medier.

Allt går! Allt är möjligt! Andra val och vägar i livet löser alla problem.

När det händer så blir inte det jag och andra bloggare säger lösningar på specifika problem. Det blir ett helt liv att drömma om. Ett drömliv att drömma om.

Det kanske inte riktigt så jag tänker samtidigt som jag inser att jag nog gärna formulerar mig så att det blir konsekvensen.

Det är synd för jag tycker ju man ska gräva där man står. Nu! Inte tro att livet ligger i framtiden.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.