Då hämtade vi nyckeln!

Senast uppdaterad

Gillar du? Dela!

Vi tog ett stort steg närmare vårt sabbatsår idag. Nu är vi ägare till en liten gård. En gård som under 2016 får vara sommarställe samtidigt som vi förbereder 2017.

Av grumliga skäl som jag inte förstår så väcker det här köpet och planerade förändring väldigt starka känslor hos mig. Jag skrev tidigare att det trycker mig utanför min komfortzon. Det är nog sant, men det förklarar inte vad jag känner och tänker.

Jag tänker “tänk om vi inte behöver jobba mer” “Tänk om det inte är ett sabbatsår?” Går jag i så fall i pension snart? Ska jag sitta i en stuga i ingenstans då?

Barnen. Jag tänker massor på barnen. Det gjorde jag när vi flyttade till stan också. Jag tänker det som alla föräldrar förmodligen tänker. Hur blir det med kompisar, vad ska barnen tänka och känna. Men det stannar inte där! Jag känner saknad. Jag vill vara nära mina barn. Jag oroar mig för att den äldsta snart ska vara stor. Det jag känner, önskar och oroar mig för är alla skäl till ett sabbatsår.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Men näääääää, jag får någon sorts omvänd logik. Som att jag kunde förhindra all förändring om jag inte gör någon förändring. Som om förändringen skulle göra barnen äldre? Som att valet att vara hemma på gården skulle minska möjligheten till kontakt med barnen?!

Men jag tangerar också en konflikt hos mig själv. Jag gillar staden och jag gillar landet. Våra ekonomiska ramar kommer göra oss bundna. Men det är också självvalt. Dels för att vi har pengar att göra mer, men också för att vi inte tänker köpa en gård och bygga ett liv där samtidigt som vi ska åka iväg därifrån.

Just nu är det största problemet vi har min semester. Min arbetsgivare kör en drive där jag i värsta fall får tre veckors semester i sommar. Jag vill ha sex veckor då jag vill ta ut föräldraledighet i samband med semestern. Vi får se var det slutar, men tre veckor vore ett streck i räkningen.

6 tankar på “Då hämtade vi nyckeln!”

 1. Är det inte så att du har rätt till fyra veckors sammanhängande semester? Beror ju lite på bransch, i o f s.Och någonstans har jag för mg att om man säger till 2 månader innan kan de inte neka föräldraledigheten.
  Fast sedan har man det där med att göra sig ombekväm att ta med i beräkningen…

  Svara
  • Det är rörigt. Även om vi skulle ha rätt till något så får vi inte ok på några semestrar. Eller ok på föräldraledighet.

   Rätten till föräldraledighet är oklar men det har aldrig varit några problem förut.

   Mina närmaste chefer är rätt otrevliga och hävdar att vi som ledare ska jobba tre veckor under sommaren för att visa att vi står bakom företagets önskan. Men det är ingen totalsanning i firman, på många håll tänker man “att vi ska göra det bästa för att möta allas önskemål”.

   Vi har haft liknande problem under något år. Bland annat lägger gärna en chef stående möten så att vi inte kan använda flextiderna vi har utan vi får fasta arbetstider.

   Svara
  • På det hela taget så tillhör jag nog de priviligierade på arbetsmarknaden men vi har en hel del underströmningar och beslut som påverkar oss projektledare negativt under senare år.

   Men sedan väljer jag att skriva om det här. Jag har kamrater som säger sig vara väldigt nöjda med sina jobb som jobbar hela semestern, fast i smyg, reser mer än jag och tjänar sämre.

   Svara

Lämna en kommentar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng