Då hämtade vi nyckeln!

Vi tog ett stort steg närmare vårt sabbatsår idag. Nu är vi ägare till en liten gård. En gård som under 2016 får vara sommarställe samtidigt som vi förbereder 2017.

Av grumliga skäl som jag inte förstår så väcker det här köpet och planerade förändring väldigt starka känslor hos mig. Jag skrev tidigare att det trycker mig utanför min komfortzon. Det är nog sant, men det förklarar inte vad jag känner och tänker.

Jag tänker “tänk om vi inte behöver jobba mer” “Tänk om det inte är ett sabbatsår?” Går jag i så fall i pension snart? Ska jag sitta i en stuga i ingenstans då?

Barnen. Jag tänker massor på barnen. Det gjorde jag när vi flyttade till stan också. Jag tänker det som alla föräldrar förmodligen tänker. Hur blir det med kompisar, vad ska barnen tänka och känna. Men det stannar inte där! Jag känner saknad. Jag vill vara nära mina barn. Jag oroar mig för att den äldsta snart ska vara stor. Det jag känner, önskar och oroar mig för är alla skäl till ett sabbatsår.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Men näääääää, jag får någon sorts omvänd logik. Som att jag kunde förhindra all förändring om jag inte gör någon förändring. Som om förändringen skulle göra barnen äldre? Som att valet att vara hemma på gården skulle minska möjligheten till kontakt med barnen?!

Men jag tangerar också en konflikt hos mig själv. Jag gillar staden och jag gillar landet. Våra ekonomiska ramar kommer göra oss bundna. Men det är också självvalt. Dels för att vi har pengar att göra mer, men också för att vi inte tänker köpa en gård och bygga ett liv där samtidigt som vi ska åka iväg därifrån.

Just nu är det största problemet vi har min semester. Min arbetsgivare kör en drive där jag i värsta fall får tre veckors semester i sommar. Jag vill ha sex veckor då jag vill ta ut föräldraledighet i samband med semestern. Vi får se var det slutar, men tre veckor vore ett streck i räkningen.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.