Har ni planerat semestern? Vad får den kosta?

Vad tycker ni är lämpligt att lägga på semestern per år, i en familj med två som jobbar?

Själva kör vi en sommar i Småland. Vi bor i vår stuga som vi bodde i några år. Kanske kostar vi på oss en resa till Ullared och ett varv till Öland.

Jag är lite sugen på en sväng till Danmark. Om vi blir insläppta!

Men det får bli dagsturer i så fall.

Vi ska åka med Silja till Gotland. Det är egentligen den enda semesterutflykt vi betalat för i år.

För oss innebär det här att vi har någon tydlig semesterkostnad. Visst kommer vi vara mer aktiva än vi är annars, vi kommer också köpa några saker till vår gård, men på det hela taget kommer semesterns kostnader rymmas inom vår normala hushållsbudget.

Hur gör ni?

[su_box title=”In och rösta! Det är din plikt!”]

Vad är det rimligt att lägga på semestern varje år? Anta två inkomsttagare och kostnad per helår i kronor.

Resultat

Loading ... Loading ...
[/su_box]

Missa inte bloggens mycket läsvärda 🙂 inlägg kopplade till semestern:

PS. Det är ett speciellt år i år helt klart i och med Corona. Så här – se bilden nedanför – såg den gamla omröstningen ut som jag bytte ut mot en ny nu 2020 för att vi ska kunna jämföra.

Har ni planerat semestern? Vad får den kosta?
2020-07-21 – Innan jag marknadsförde inlägget 2020.

Här hittar du inläggen jag skrivit om att spara pengar.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.