Här och nu!

God förmiddag bloggvänner! Jag tänkte inte bli så långrandig idag då det finns mycket att göra i värmen här på gården; Tour de France har några berg att bestiga och jag har lovat barnen att åka och bada i eftermiddag. Allt är rent nöje att få vara en del av.

 

[wp_ad_camp_4]

 

Först ska jag be er titta på videon i inledningen. Ge den dryga fyra minuter av ditt liv, det är den värd. Den fångar väldigt väl en av de viktigaste lärdomarna jag gjort i mitt liv och i stort sett är det den insikten enbart som gjort oss fria från ekorrhjulet.

Videon lyfter fram nuet. Vikten av nuet! Det den inte berättar är att ett erkännande av nuet också innebär att vi måste leva med oss själva som vi är.

Vi lever alla i tre olika faser i vår tid. Historien, nuet och framtiden. Kanske var det bättre förr eller så är det något i det förflutna som gnager oss. I framtiden är vi perfekta. Då har vi sparat, nått våra mål, gått ner i vikt, slutat röka, fått bättre jobb, flyttat dit vi vill, hittat vår sanna kärlek och så befinner vi oss kanske på ett spännande äventyr i Nepals bergsområden. Men nu!?

Nu är vi feta, kanske tillbringar vi någon vecka på semestern i en campingstuga i Dalarna, med barnen och svärföräldrarna. Lite för feta, med en lätt bakfylla efter gårdagens bag-in-box mys. Armhålan på dig själv och den du delar säng med är i lika stort behov av vatten som skogsbränderna i norr. Och så saknar vi det där som behövs för att vi ska kunna bli så perfekta. Kläder, husvagn, ny bil, vild älskare/älskarinna, gymkort, smalmat, Webergrill och tvättbrädemage.

Att leva här och nu handlar mycket om att acceptera sig själv och de förutsättningar man har i detta nu. Det innebär att man törs vara sin egna bästa vän och ta sig själv för den man är.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

6 tankar på “Här och nu!”

 1. Instämmer till fullo, nöjd med nuet är övergripande viktigt, det kommer aldrig att finnas nått annat än nuet! Men lite större pengamaskin är ju alltid trevligt, he he. 🙂

  Svara
  • Hej Stenkryparen. Nej nuet trumfar allt!

   Min maskin har fått lite hicka för tillfället, surt men så. Vi hoppas att det svänger in sig framöver igen.

   Svara
 2. Ser en bra teveserie som heter Here and Now nu. Gör du sådant? Tittar på teveserier? Det är nytt för oss men ett avsnitt per kväll har det blivit den här veckan.

  Svara
  • Hej Åsa,

   Vi tittar gärna på serier, men för tillfället är vi begränsade till SVT och TV4. Så det blir ett avsnitt i veckan av Barnaby och Beck. Men det är kanonmysigt med de äldsta döttrarna.

   Svara

Lämna en kommentar