Jag har blivit vanlig igen!

vanlig-man

Japp. Jag – eller jag kan säga vi – är delvis tillbaka i den snurra vi jobbat så hårt för att komma ur. Det syns sy tydligt i vår ekonomiska rapportering som jag presenterade igår men jag hade reagerat redan tidigare. Numera känner jag också tydligt signalerna när vi faller tillbaka i det gamla livsmönstret.

Transporterna

Ni såg att tusenlapparna rullar iväg på förflytta oss eller våra saker. Det tar tid. Jag var iväg med prylar inför sommaren i en hyrd skåpbil en vanlig vardag. Många mil, lite sömn och skitmat samtidigt som pengarna sprutar ur plånboken. Stress.

Alkohol

Behovet av alkohol för att “mysa till och förgylla” är ett säkert tecken på att vi tänker fel. Jag blir bara fet och trött av vin och öl. Visst, det kan ha sina poänger men dödar kvällen, arbetslusten och kreativiteten. Vi måste skapa vårt gemyt på annat sätt!

Gården

Vi har gjort ett medvetet val att bo in oss lite redan i år. För att komma igång och få lite rutin. Men det betyder också ökad arbetsmängd, inköp och planering. Vi har konstant tidsbrist och brist i bandbredd så allt “extra” av något är bara dåligt.

Extraknäcket

Teoretiskt – alltså ur ett tidsperspektiv – hinner jag med extrajobbet även om det blir stressigt ibland. Men informationsmässigt kan det ibland bli helt galet. Om jag redan fått 70 mail i jobbet under dagen så blir 7 till rätt mycket uppe på den informationspress jag redan har. När jag har mycket att göra i jobbet så betyder det nästan aldrig att jag jobbar speciellt långa dagar, det betyder ett enorm bombardering med information. På det kommer sedan information från skolan, aktieintresset osv. Det blir lätt för mycket.

 

[wp_ad_camp_2]

 

 

Bloggandet

I klassiskt ofokuserat tillstånd som Onkel Tom vanligtvis ägnar sig åt så bloggar jag mitt i denna sörja. Jag skriver till och med mer nu än jag gjorde tidigare.

Jag har blivit “vanlig” igen. Pengarna sprutar och lågt fokus. Men jag har också lärt mig en hel del mot för ett par år sedan. Det är bara att plocka upp tråden där jag tappade den och börja om. Lugnt och metodiskt. Utvärdera och justera.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

6 tankar på “Jag har blivit vanlig igen!”

 1. Hej, en tanke eller två jag får när jag läser ditt inlägg: Ett sätt att hantera arbetsmängd, som många toppchefer använder sig av, är att inte dela in dagen i pass, eller timmar, utan de schemalägger minutrar i stället. T.ex; mötet får ta 30 minuter inte mer. Läsa mail två gånger per dag, får ta 20 minuter per gång inklusive ev. akuta svar. Telefonsamtalet får ta 10 minuter. Eller 4. Rast får ta 40 minuter, osv. Jag har provat och det funkar rätt bra. Blir lite “inrutat” men flytet blir kanon. Ett sätt att hantera fritid, är att exkludera alkohol. Bara väck med det. Det bästa beslut jag tagit. Det jag tappat i socialt mervärde har jag med råge fått på andra sätt. Detta är inte för alla men kanske för någon. Ha det gött!
  Dan

  Svara
  • Hej Dan,

   Jag använder flera av de metoder du beskriver för effektivitet på kontoret. Det fungerar bra. Jag var kanske lite otydlig, för jag har ju förutom mailen också mitt projekt att hålla ordning på. Det är cirka 15 personer som ligger på mig på olika sätt under dagen och kräver min uppmärksamhet i allt från påskrifter på beställningar till tyngre tekniska problem. Så det bombar på rätt bra!

   Japp, vi har ju kört långa perioder utan alkohol och jag har druckit min sista droppe för året nu. Jag håller med dig om att livet bara blir bättre, men vi har ändå svårt att låta bli tydligen för efter ett par månader så smyger det sig på igen. Alkoholkonsumtion är ett väldigt intressant exempel på konsumtion som egentligen inte ger något mervärde ens på några dagars sikt men som ändå har så starkt symbolvärde i stunden.

   Svara
 2. Har haft en helt värdelös semesterdag!
  Solen skiner och tittar ut över ett stilla hav!
  Dagen började bra, utan stress och vi kom iväg som planerat, mot vårat mål. Väl framme vid dagens mål får hustrun spunk!
  Nödgas åka vidare, större delen av denna underbara soliga dag i bil!

  När sinnena lagt sig hamnade vi här, vid havet i solnedgången.

  Försöker framgångsrikt döva känslorna med alkohol och hoppas på en bättre semesterdag imorgon!

  Svara
 3. Kämpa på och tack för din öppenhet och mänsklighet. Hinder och uppförsbackar finns i alla delar av livet då och då men du låter bättre tränad/rustad som du skriver. Hoppas det är kortsiktiga insatser av engångskaraktär som betalar sig under sabbatsåret.

  Svara

Lämna en kommentar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng