Jag har blivit vanlig igen!

vanlig-man

Japp. Jag – eller jag kan säga vi – är delvis tillbaka i den snurra vi jobbat så hårt för att komma ur. Det syns sy tydligt i vår ekonomiska rapportering som jag presenterade igår men jag hade reagerat redan tidigare. Numera känner jag också tydligt signalerna när vi faller tillbaka i det gamla livsmönstret.

Transporterna

Ni såg att tusenlapparna rullar iväg på förflytta oss eller våra saker. Det tar tid. Jag var iväg med prylar inför sommaren i en hyrd skåpbil en vanlig vardag. Många mil, lite sömn och skitmat samtidigt som pengarna sprutar ur plånboken. Stress.

Alkohol

Behovet av alkohol för att “mysa till och förgylla” är ett säkert tecken på att vi tänker fel. Jag blir bara fet och trött av vin och öl. Visst, det kan ha sina poänger men dödar kvällen, arbetslusten och kreativiteten. Vi måste skapa vårt gemyt på annat sätt!

Gården

Vi har gjort ett medvetet val att bo in oss lite redan i år. För att komma igång och få lite rutin. Men det betyder också ökad arbetsmängd, inköp och planering. Vi har konstant tidsbrist och brist i bandbredd så allt “extra” av något är bara dåligt.

Extraknäcket

Teoretiskt – alltså ur ett tidsperspektiv – hinner jag med extrajobbet även om det blir stressigt ibland. Men informationsmässigt kan det ibland bli helt galet. Om jag redan fått 70 mail i jobbet under dagen så blir 7 till rätt mycket uppe på den informationspress jag redan har. När jag har mycket att göra i jobbet så betyder det nästan aldrig att jag jobbar speciellt långa dagar, det betyder ett enorm bombardering med information. På det kommer sedan information från skolan, aktieintresset osv. Det blir lätt för mycket.

 

[wp_ad_camp_2]

 

 

Bloggandet

I klassiskt ofokuserat tillstånd som Onkel Tom vanligtvis ägnar sig åt så bloggar jag mitt i denna sörja. Jag skriver till och med mer nu än jag gjorde tidigare.

Jag har blivit “vanlig” igen. Pengarna sprutar och lågt fokus. Men jag har också lärt mig en hel del mot för ett par år sedan. Det är bara att plocka upp tråden där jag tappade den och börja om. Lugnt och metodiskt. Utvärdera och justera.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.