Knulla sju dagar i rad! Är du med på en utmaning?

Senast uppdaterad

Min sambo och jag läste om ett par som hade sex varje dag i ett år! Där är ju inte riktigt vi, men vi tänkte att vi kanske skulle kunna köra varje dag i en vecka. Det sket sig big time då jag blev jätteförkyld och höll på att stryka med. Om det var kopplat till experimentet i sig, eller om det bara är en vanlig förkylning vet vi inte, men jag är ju tveksam till att riskera hälsan igen, därför har experimentet avstannat lite.

Så nu hänger utmaningen lite fritt framför bloggens läsare om det är någon som är villig att anta en utmaning!

Uppslag till en bonad för att öka hemtrivseln!
Uppslag till en bonad för att öka hemtrevnaden!

Som fyrbarnsfar så tar jag sex ganska allvarligt, så det här är inte allt igenom ett tramsigt inlägg. Tvärtom! Bakom det här inlägget ligger en insikt. Insikten om i vilka delar våra åsikter, och delvis också varför våra åsikter, skiljer sig åt kring konsumtion och önskat liv.

För er som läst bloggen sedan starten så vet ni att en av mina grundläggande problem med vårt tidigare liv var att vi hade allt, men att jag inte gjorde det jag ville göra eller önskade. Jag har sammanfattat det lite mer samlat i ett inlägg nu i somras och fick då lära mig att jag upplevde det som på psykologispråk kallas kognitiv dissonans.

Jag gillar att träna. Jag gillar att må bra, att känna flow. Jag gillar att göra. Jag är ingen åskådare, eller någon som, åtminstone långsiktigt, njuter av att leva drömmen i ett inredningsmagasinshus med ekovinet på kylning. Jag är vad jag gör,inte vad jag konsumerar. Jag känner lycka i det jag bygger och skapar, inte i hur väl mitt liv matchar externa referenser. Problemet är att med fyra barn och ganska krävande jobb så är den största utmaningen att styra mitt liv så att jag kan göra det jag vill. Men det är svårt, mycket svårare än det är att handla prylar.

Mitt sätt att tänka och vara gör att jag ofta har värderingar som i någon mån sammanfaller med de som tränar mycket, är ut i naturen eller de som är kreativa, som vill skapa. Men när jag pratar med kvinnan som skulpterat sina naglar och som kan gå en dag i vita byxor, utan att se ut som om hon blivit släpad bakom en bil, vars höjdpunkt är ekovinet på verandan i fina förorten, så skär sig verkligheterna totalt. Detsamma gäller de som vill göra våra livsval till politiska statements. Som reagerar på att vi knullar oekologiskt utan klassperspektiv.

Så när jag tänker på mitt liv så tänker jag att jag vill ha sex alla dagar under ett år. Inte att jag vill köpa en sexig BMW som ska utstråla sexighet alla dagar.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Här finns vår inspirationskälla. Den som är intresserad kan forska lite och finner nog att sex varje dag har större positiva hälsoeffekter, förbättrar relationer och ökar välbefinnandet mångt mycket mer än margarinskräck och sockernoja.

Dela gärna med er av era sexuella eskapader eller annat läsvärt i kommentarerna. Här på bloggen är ju i princip alla anonyma! 🙂

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.


Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

14 tankar på “Knulla sju dagar i rad! Är du med på en utmaning?”

 1. Du är verkligen en frisk fläkt i bloggvärlden! Och angående sex så tror jag helt klart att många konsumerar och renoverar bort sexlivet och därmed, på sikt, kanske hela relationen.

  Svara
 2. Jag har varit frisk i hela mitt liv men har aldrig haft sex då jag inte anser att det är ok utanför äktenskapet och jag ju aldrig varit gift. Som jag ser det misstänker jag att min hälsa till stor del är ett resultat av ett måttfullt liv. Tror inte att hälsa uppkommer av sexuella eskapader och utlevande av passioner och begär. Att ha sex när man är gift, dvs “committed for life”, tror jag däremot är absolut hälsofrämjande. Får se nu hur det är med toleransen inför denna inställning i detta den totala toleransens land…

  Svara
  • Eva,

   Ja vi får se om du får något mothugg. För mig handlar inte inlägget i grund och botten om sex, även om jag valt att spela på just det. För mig handlar det om att sätta sin egen agenda och långvarigt göra det man önskar i livet. Inte låta några marknadsförare eller externa förväntningar sätta målet. För att jag på så vis tror att vi gör oss själva lyckliga, eller jag kan åtminstone prata för mig själv. Att hålla mig till min plan gör mig lyckligare än att sprida ut allt tid, kraft och pengar på massa andra personers planer.

   I din kommentar läser jag in att du håller dig till din plan och är nöjd med det.

   Svara
 3. Kul inlägg! Gillar inte personligen ordet “knulla” även om jag inte har något bra alternativ. Tror helt klart det är hälsobefrämjande eftersom fysikaktivitet och närhet är det bästa som finns och här får man både och samtidigt!!

  Svara
 4. En helt annan fråga…vet du hur man kan göra för att läsa alla inlägg på ERE Jakob LundFiskars blogg? Hans inlägg om väderprognoser och tid är grymt bra. Om vi bryr oss mindre om vädrets tajming därför att vi är fria så blir prognoserna mer relevanta. Jag tror dessutom att upplevelsen av det svenska vädret blir mycket bättre då vi tenderar att jobba bort många fina väderdagar.

  Svara
  • Hej Jkr,

   Han drar ett slumpmässigt inlägg och lägger först i men han rör ju inte om ordningen, så det är väl bara att läsa från börja till slut 🙂

   Jag har inte läst om hans väderprognosreflektioner men jag har också konstaterat i olika sammanhang att känslan av väder och klimat påverkas väldigt av andra faktorer som boende och frihet.

   Svara

Lämna en kommentar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng