Köpt bil – check! Boka mäklare – check! Ansökt om skolplats – check!

Det är riktigt bråda dagar här i stugan just nu. Sedan det blev klart att vi får tjänstledigt så har saker och ting börjat rulla på i allt högre takt. Här är några saker som händer just nu.

 

[wp_ad_camp_4]

 

 • Vi har köpt bil. En bil från år 2000 som vi gav svindlande 9 000 kronor för. Då ingår i princip nya sommar- och vinterdäck!
 • Vi har ansökt om skolplats för barnen med tillhörande skolskjuts i området dit vi ska flytta.
 • Vi har bokat möten med två tänkbara fastighetsmäklare och kommer med det påbörja försäljningen av lägenheten.
 • Vi har inlett dialog med en tänkbar leverantör av avloppsinstallationen i huset och fått en prisbild.

På det jobbar jag just nu i princip varje lördag. Men jag hoppas det blir bättre kring påsk och då så kommer vi på allvar vara mer tid i stugan på helgerna för att förbereda vårens och sommarens odlingar.  

Stora förändringar är både spännande och lite vemodiga. Dels har vi människor i vår närhet vi ska säga adjö till och vi är på, eller så passerar vi, platser vi gillar som vi snart nog aldrig mer får återbesöka. Men så är det med förändring! Det är förändringen som bryter upp och trasar sönder sammanhang samtidigt som det är den som utvecklar oss.

När jag står inför en förändring så är den alltid jobbig. Men jag har aldrig sett en förändring som negativ när jag blickat bakåt. 

Kanske är frågan vad vi har för avtal med oss själva. Är det att ta oss igenom livet med minsta möjliga turbulens eller har vi ett större ansvar? Att tvinga oss själva att pröva vingarna och utveckla oss.

Jag är inte så säker på att det finns något svar på den frågan. Hur som! 

Jag längtar till det nya nu! Av så många skäl!

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.


Flera inlägg i samma kategori

Är du annorlunda?

Varning! Det här inlägget blev något helt annat än det var tänkt att bli. Tankarna drev iväg och med snor i hela…

6 svar på ”Köpt bil – check! Boka mäklare – check! Ansökt om skolplats – check!”

 1. Oj vad mycket som händer för er! Lycka till med planerna och stressa inte för mycket, arbetsuppgifterna finns kvar…

  Svara
 2. Jag gick ned sju kilo mellan det att vi köpte huset i Portugal och att vi fick huset i Sverige sålt och har för mig att vi hade två månader på oss. Så sjukt mycket att ta tag i och så nervöst att jag varken kunde äta eller sova. Men det var det värt!

  Svara
 3. Kul med förändring och även om ni kommer ha fullt upp så blir tiden helt annorlunda som självhushållare. Så spännande

  Svara

Lämna en kommentar