Om du skulle göra något nytt hur viktigt är det då att det är något speciellt?

Om vi ska tro TV, bloggar och tidningar så är det vanligt att de som gör en större förändring gör det för att leva sitt livs stora äventyr. Det är i någon mening det helt logiska i vårt konsumtionssamhälle att vi strävar efter en högre nivå av äventyr, i någon sorts traditionell mening, om möjligheten ges. Redan nu kan vi köpa det äventyr vi önskar, men ofta bara i små portioner. Pengarna och tiden räcker inte till mer. Men om vi är fria så kan vi segla jorden runt, flytta till Spanien eller kanske öppna Bed and Breakfast i södra Frankrike. Leva drömmen helt enkelt!

 

[wp_ad_camp_4]

 

Men hur är det om du vill skita i allt och sätta dig och meditera i en etta i Flen? Gå till bibblan på morgonen och umgås med bidragstagarna och förtidspensionärerna? Kanske bara läsa böckerna du önskat läsa. Dricka te och vara med dina barn? Är det mindre värt? Eller om vi vänder på det; är det värt att offra jobb och karriär för en grå etta i ett höghus i Flen?

Vad säger du? Om du skulle göra något annat här i livet är det viktigt att det då har något “skrytvärde” eller skulle du kunna sätta dig i en etta i Flen?

 

[wp_ad_camp_2]

 

[su_box title=”In och rösta!”]

Om du skulle göra en förändring i livet hur tänker du då?

Resultat

Loading ... Loading ...
[/su_box]

Är livet kanske grönare på andra sidan? Har vi en för romantisk bild av ett enklare liv? Eller är vi för rädda att ändra något? Vad tycker du?

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.