Ordna bytestillfällen – Böcker, barnkläder …

Snålcoachen skrev för en tid sedan att om svårigheten att ”levla upp” i sparandet. Många råd kring sparande är grundläggande och när de är på plats så finns inte mycket mer att ge.

Det är tydligen svårt att avancera i sparande om man vill hålla sig inom normala ramar och inom lagens gränser. – Snålcoachen

Så är det, det är nog därför sparbloggar sällan blir speciellt gamla. Det går helt enkelt bara att tala om vikten att hålla ner boendeytan och köpa billig mat ett par gånger innan det blir tjatigt. Även om det faktiskt finns de som gjort karriär genom att beskriva sitt idoga sparande.

Själv tycker jag dom som vill minimera sitt avtryck här på jorden har mycket kul idéer kring byteshandel och återanvändning. Där tror jag Snålcoachen kan hitta nästa level.

Det mesta finns nämligen redan och det har miljöfolket begripit, det är bara hos fel person. Så att få snurr på byteshandel och gemensamma ”pooler” av resurser är en intressant del i sparandet.

Som jag ska komma med ett fräckt förslag till Snålcoachen så är nästa level just att själv börja skapa bytestillfällen. Ordna bytarkvällar i bostadsrättsföreningen och på jobbet. Det gör vi!

Bokbytandet har i vår bostadsrätt blivit en hit och är allmänt efterfrågad. Min sambo byter barnkläder med sina arbetskamrater så det står härliga till.

Det vi inte gjort är att försöka skapa ”pooler” så som bilpool, samåkning, gemensamma inköp och liknande. Det är ett område som helt klart är intressant.

Själv prövar jag lite här på bloggen med att tigga till mig grejor i stället för att sätta upp någon knapp och vädja om en peng. Jag kanske har fått napp, men det går trögt. Det finns fortfarande möjlighet för dig att göra skillnad!

Att återanvända utmanar dessutom kreativiteten. Kolla gärna in Willy Wonka i videon nedan.

Läs gärna inlägget om hur du kan få gratis tillgång till tv, film, böcker och musik.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

2 svar på ”Ordna bytestillfällen – Böcker, barnkläder …”

Lämna en kommentar