Svåra valet kring försäkringar – Vad väljer du?

Inlägget kring barnförsäkringar har i skrivande stund 58 kommentarer och det har dessutom skapats inlägg hos blogg-grannar som diskuterat frågan. Så att frågan engagerar råder inget tvekan om. Med engagemanget så är det ju rimligt att tro att många tänkt och jobbat igenom försäkringsfrågan noggrant. Men så verkar inte vara fallet. Man det klart, när så många sitter på nätet på kvällarna och läser om potatisens farlighet så blir det inte mycket tid över.

Det är bra att prata och skriva om saker som är engagerande och lite svåra. Då visar vi vår dumhet, logiska vurpor och fördomar. Det är då ”jag är inte rasist men …” kommentarerna dyker upp. Eller personer som i samma mening hävdar att man naturligtvis köper en barnförsäkring till sina barn för man älskar dom! Men en billig, alltså en med lågt försäkringsvärde!

En annan sak som dyker upp i kommentarerna – och som är mycket märklig – är att försäkringarna inte främst är en finansiell säkerhet. Det leder till dagens fråga. Vilken person i familjen är viktigast att personförsäkra?

 

[wp_ad_camp_2]

 

[su_box title=”Trump eller Clinton?”]

Du får bara teckna en personförsäkring i familjen. Då väljer du att:

Resultat

Loading ... Loading ...
[/su_box]

 

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Reklam för Savelend, Avanza och SAVR.

Vi har våra investeringar på tre olika plattformar som kompletterar varandra. Här nedanför kan du läsa mer!

SAVELEND

Här har vi våra Peer-to-Peer investeringar.

Läs om vår avkastning här!

AVANZA

Här har vi våra aktier och en del av våra fonder.

Sveriges största nätmäklare!

SAVR

Vårt komplement till Avanza.

Här har vi våra aktivt förvaltade fonder!

Lämna en kommentar