Vad kostar din bil dig varje månad? Är den värd det?

Två dagar i rad har jag postat länkar på sociala medier om hur vi resonerar för att hålla nere våra bilkostnader.

Det är dels inlägget om hur du kan sänka priset får dina bilförsäkringar om du fyllt 30.

Och så är det ett inlägg om hur vi jobbar mer allmänt med våra reparations och underhållskostnader genom att göra en hel del själv och köpa reservdelar på nätet.

Då dök det här Twittermeddelandet upp i flödet.

Mr Handyman – always a busy man.

Jag kan känna igen mig i det. Jag har till och med skrivit ett inlägg om hur könsrollerna påverkats av vårt sparande. Meckande med bilar tillhör det manliga området i vår familj, så ju sämre bilar ju mer att göra för mig.

Om du står i valet och kvalet mellan att välja mellan att bo i lägenhet eller villa så är det här med eget snickrande och massa måsten ofta helt avgörande. Det är inte bara bilar som innebär jobb.

Just det här med att prylar medför måsten är ett av skälen till att jag inte är så förtjust i prylar. Men det finns ju naturligtvis en annan väg att gå. Att köpa saker och tjänster som gör att man kan ha prylar utan massa åtaganden, mer än ekonomiska.

Frivillig enkelhet
Den här bilden representerar en insikt som finns beskriven i boken Rich Dad Poor Dad och är en av mina favoriter. De flesta av oss bygger bara på våra åtaganden.

Vi i vår familj har svängt fram och tillbaka. Vi har köpt oss tid men då blivit sura för att pengarna gått åt och att vi bara springer i ekorrhjulet.

Hur tänker du kring bil? Har du valt en “bättre bil” för att slippa bärgare, startkablar och däcksbyten?

I så fall, tycker du att du får valuta för pengarna, eller har bilen blivit för dyr?

Rösta här nedanför!

Är bilen värd sitt pris?

Resultat

Loading ... Loading ...

Förra veckans fråga – Handlar du mat på nätet?

Förra veckan frågade jag om ni handlar mat på nätet för att spara pengar.

Vad kostar din bil dig varje månad? Är den värd det?
Det är lätt att misstänka att de finns stora möjligheter att utveckla e-handeln när vi ser till matförsäljning.

Det här – se här nedanför – tycker jag är en kul bild som vår lilla undersökning stödjer:

Vad kostar din bil dig varje månad? Är den värd det?
Källa Svensk Handel.

Digitaliseringen har inte ens börjat, åtminstone inte inom området livsmedelsförsäljning.

Glöm inte att det finns kul kommentarer i det gamla inlägget om mathandel.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.