Vad gör jag nu?

Maj 2019

Jag är igång och jobbar igen, sedan första april. För mig innebär det mycket tid borta från familjen och att mycket tid går åt till pendling. Men det är bara tillfälligt, fram till semestern. Efter det är det återgår vi till ett annat mer ”normalt” tillstånd.

Själv experimenterar jag lite med olika metoder för att inte falla in i ekorrhjulet igen på samma sätt som förr. Det handlar om att använda mornarna mer, för egen del, och så handlar det om att sätta vanor och rutiner för framtiden.

Att börja jobba igen var lite speciellt efter två års frånvaro från arbetsmarknaden. Det är konstigt att inte styra sin tid. Samtidigt är det enkelt att jobba. Det är tydligt vad som ska göras och vilka jag behöver förhålla mig till och interagera med. Jag har en ganska utsatt position, och ett mycket kvalificerat arbete, men trycket på mig är inte alls som i mitt senaste jobb där jag ofta hade huvudansvaret i verksamheten. Jag är för tillfället lite friare i mitt jobb än tidigare.

Så har jag fått lön! Det var inte helt fel. Jag har handlat lite, bland annat lite kläder, och så har jag köpt lite prylar för att enklare kunna göra videomaterial. Men nu känns det som köpfesten är över.


Februari 2019

Bloggen

  • Jag arbetar mycket med redan befintligt material. Jag har städat bort en hel del gamla inlägg, främst för att skapa bättre fokus i materialet. Det påverkar sökmotorrankingen.

Studier

  • Jag läser två psykologikurser.

Arbetsliv

  • Jag och min sambo har börjat förbereda återgången till arbetslivet.