Resurser

Här har jag försökte skapa en sida som jag själv skulle uppskatta om jag kom hit till bloggen.

Det jag gjort är att jag samlat alla viktiga länkar till information, verktyg eller resurser som är bra att känna till om du är intresserad av det som vi pratar om här.

Det här är ingen ”komplett” länklista till alla bra resurser som finns på nätet. Det här är information som antingen förklarar hur jag gör/har gjort och som pekar på resurser som jag använder i mitt liv i någon form.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för: Loopia, Ezoic, Avanza, Savr, Kameo och Savelend.

Investeringar

Vi använder Avanza och Savr för vårt investerande i aktier och fonder. Här kan du läsa mer om hur vi valt att fördela pengarna mellan Avanza och Savr.

Vi investerar via två peer-to-peer-plattformar. Vårt huvudsakliga val är Savelend, där investerar vi majoriteten av vårt kapital vi avsätter för peer-to-peer-utlåning. Viss del investerar vi också i Kameo.

Läs gärna inläggen om Savelend (och hur jag har haft fantastisk avkastning där), samt Kameo så får du förståelse för varför vi valt som vi gjort.

Tjäna pengar på en blogg

Jag driver den här bloggen, min Youtubekanal, och ytterligare några bloggar inom ramen för en enskild firma.

Det ger mig möjligheter att exempelvis dra momsen på serveravgifter, verktygsinköp och elektronik jag använder.

För bokföringen använder jag Speedledger då de är tajt integrerade med SEB som är min bank. Det gör det möjligt att snabbt hämta information från banken och sedan bokföra mina transaktioner snabbt.

Mina bloggar har jag hos Loopia. Där köper jag och hanterar också mina domännamn. Jag är väldigt nöjd och sedan man sänkte priset på sin Boost-tjänst – som ger snabbare hemsidor – så tycker jag det här är en leverantör du ska överväga om du vill starta en blogg.

Reklamen på bloggen kommer från Ezoic, som är en fantastisk AI baserad tjänst som jobbar stenhårt för att optimera reklamintäkterna åt mig, samtidigt som man erbjuder en rad andra tjänster.

Jag har också använt en svensk leverantör som heter holid.io för reklamen här på bloggen.

Blogg och Youtube – Verktyg

Det mesta av grafiken jag tar fram för bloggen eller sociala medier gör jag i Canva. Prova gratisvarianten till att börja med. Den fungerar några år … Jag använder både appen och webbinterfacet som betalande medlem.

Jag använder också gärna en app som heter Procreate på min Ipad för handritade, mer personliga, bilder.

För videoinspelning använder jag Sony ZV-1 och en mikrofon från Deity D3 mikrofon.

För videoredigering så använder jag en Ipad Pro och ett program som heter LumaFusion. Tillsammans erbjuder de en fantastiskt smidig och enastående snabb lösning. En Ipad Pro är inte billig. LumaFusion å andra sidan är löjligt billigt. Tillsammans slår det allt jag sett i användbarhet och prestanda!

Jag använder också gratisversionen av Tubebuddy, en plugin till webbläsaren, för att underlätta lite när jag laddar upp videon till Youtube.

Böcker och Poddar

Jag har en lista med svenska ekonomi, börs och finanspoddar som jag uppdaterar kvartalsvis. Titta gärna på den om du gillar poddar.

Här är lästips på 5 böcker alla bör läsa om pengar!

Allt jag skrivit om böcker hittar du här.