Tjäna pengar – Öka inkomsterna

Vill du tjäna pengar? Vill du i så fall ha mera pengar från ditt vanliga jobb, extrapengar via ett extraknäck, skapa en passiv inkomst eller bara få ett extra tillskott i kassan den här månaden?

Spelar det någon roll hur du tjänare de extra pengarna?

Vill du tjäna pengar hemifrån, utveckla din hobby, få möjligheten att pröva något nytt eller röja ur förråden samtidigt som du får betalt för det?

Ja, det här är ett brett ämne. Här på bloggen intresserar vi oss främst för tre olika typer av extra inkomster:

  • Passiva – eller relativt nära åtminstone – inkomster
  • Inkomster från att blogga
  • Försäljning av det du inte använder längre

Vår familj fokus har förändrats över tid. Under en period så rensade vi ut inför vår flytt från hus på landet till lägenhet i stan. Då sålde vi mycket prylar och lärde oss en hel del om vad det innebär.

Sedan levde vi på vårt kapital några år och hade lite större möjligheter att fundera på företagande. Då undersökte vi ganska noga möjligheterna att skaffa oss fastigheter för uthyrning.

Numera är fokus när det gäller inkomstsidan helt på bloggande. Det är det jag lär mig där som får stå i fokus nu en stund här på bloggen.

En av bloggens mest lästa inlägg ligger under den här kategorin och handlar om 11 sätt att skapa passiv inkomst.

Där får du läsa om olika sätt att skapa passiv inkomst, hur inkomsten kan återinvesteras och skatteeffekterna för de olika metoderna.

Att skapa en reseblogg

Är du sugen på att starta en reseblogg? Kul! Resebloggar är ganska vanliga i bloggvärlden och finns i massor av olika varianter. Och det finns nästan hur mycket som helst…

Blogga på svenska eller engelska?

Funderar du på vilket språk du ska välja att blogga på så står ofta valet mellan att blogga på svenska eller engelska. Bloggar du på engelska så når du en…

Svenska affiliatenätverk

Svenska affiliatenätverk

Här är en lista med de affiliatenätverk som erbjuder en stor mängd leverantörer i olika kategorier. Affiliatenätverk Kommentar Adrecord En av de stora affiliatenätverken. Jag använder dem och det fungerar…

En bild med texten, vad är en blogg

Vad är en blogg?

Vad är en blogg: En blogg är en typ av hemsida som används för att dela information, tankar och åsikter med läsare. Den grundläggande idén med en blogg är att…

Så här hittar du på bloggen

För att hjälpa dig att hitta inlägg, som är relevanta för dig, så använder bloggen kategorier för att samla inlägg med liknande innehåll. Här nedanför hittar du länkar till speciella sidor som behandlar viktiga kategorier på bloggen.

På kategorisidorna hittar du sammanfattande information och länkar till fler inlägg.

Kategorier

En bild med texten "Tjäna pengar".
En bild med texten "Spara pengar".
En bild med texten "Förvalta pengar"

Sociala medier

Följ bloggen på sociala medier, så missar du inga inlägg eller något diskussion.