Tjäna pengar – Öka inkomsterna

Vill du tjäna pengar? Vill du i så fall ha mera pengar från ditt vanliga jobb, extrapengar via ett extraknäck, skapa en passiv inkomst eller bara få ett extra tillskott i kassan den här månaden?

Spelar det någon roll hur du tjänare de extra pengarna?

Vill du tjäna pengar hemifrån, utveckla din hobby, få möjligheten att pröva något nytt eller röja ur förråden samtidigt som du får betalt för det?

Ja, det här är ett brett ämne. Här på bloggen intresserar vi oss främst för tre olika typer av extra inkomster:

  • Passiva – eller relativt nära åtminstone – inkomster
  • Inkomster från att blogga
  • Försäljning av det du inte använder längre

Vår familj fokus har förändrats över tid. Under en period så rensade vi ut inför vår flytt från hus på landet till lägenhet i stan. Då sålde vi mycket prylar och lärde oss en hel del om vad det innebär.

Sedan levde vi på vårt kapital några år och hade lite större möjligheter att fundera på företagande. Då undersökte vi ganska noga möjligheterna att skaffa oss fastigheter för uthyrning.

Numera är fokus när det gäller inkomstsidan helt på bloggande. Det är det jag lär mig där som får stå i fokus nu en stund här på bloggen.

En av bloggens mest lästa inlägg ligger under den här kategorin och handlar om 11 sätt att skapa passiv inkomst.

Där får du läsa om olika sätt att skapa passiv inkomst, hur inkomsten kan återinvesteras och skatteeffekterna för de olika metoderna.

Hur många besökare har en blogg

Hur många besökare har en blogg?

I det här inlägget ska vi diskutera hur mycket trafik vi kan förvänta till en blogg eller hemsida. Vi kommer också diskutera hur antalet besökare mäts och vilka verktyg som…

Vad är SEO?

Vad är SEO? – Vad är målet med SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering som vi ofta säger på svenska, är något vi gör för att en webbplats ska förbättra sin position på en sökmotors resultatsidor (SERP) för en viss sökterm….

Så här hittar du på bloggen

För att hjälpa dig att hitta inlägg, som är relevanta för dig, så använder bloggen kategorier för att samla inlägg med liknande innehåll. Här nedanför hittar du länkar till speciella sidor som behandlar viktiga kategorier på bloggen.

På kategorisidorna hittar du sammanfattande information och länkar till fler inlägg.

Kategorier

En bild med texten "Tjäna pengar".
En bild med texten "Spara pengar".
En bild med texten "Förvalta pengar"

Sociala medier

Följ bloggen på sociala medier, så missar du inga inlägg eller något diskussion.