Kupongjägare!

Har ni sett sidan Rabattkodsidor.se? Om inte, titta gärna för det är i samarbete med dem som det här inlägget är framtaget.

Jag jagar gärna lägsta pris men min sambo kan kombinera det med att dessutom jaga mesta möjliga rabatt och njuter gärna av dokumentärer där amerikanska kupongjägare handlar hela schampohyllan på Walmart samtidigt som de får två dollar för besväret. Där är inte jag riktigt, dessutom är min sambos fascination nästan lite skrämmande! Så sent som i helgen var det Netflix och dokumentären ”Den som spar han har” om extrema sparare som triggade henne. Roadkills och rabattkuponger i samma program gör att bloggar som den här inte har så mycket mer att erbjuda sedan!

Rabattkodsidor.se får plats här på bloggen av två skäl.

 • De har, för mig, intressanta leverantörer.
 • Sidan har ett smart upplägg som gör att den erbjuder mer än de etablerade rabattbloggar som finns. Det är sökbarheten och sättet som samarbetet sker med annonsörer som är smart.

Exempelvis finns två Internetaktörer av cykelprodukter – som jag båda använder – med bland leverantörerna. Det är Wiggle och Cykelkraft. Wiggle är en av de största webb-butikerna som finns globalt och de har dessutom en svensk tjänst. Cykelkraft är den helsvenska konkurrenten som satsat ganska hårt på kompletta cyklar på senare år.

Varför inte sälja plåtkistan till bil och köpa en Surly Big Dummy till i vår. Rabattkupongen ger fri frakt!

Kupongjägare!
Dags att köpa ny cykel till sommarn? Cykeltypen är en lastcykel som ibland kallas long-tail.

Jag köper såväl cyklar som reservdelar och kläder via webbshoppar och rekommenderar det gärna. Wiggle har lite egna märken på kläder och cyklar. Deras Verenti Cyclocross har blivit lite av riktmärket i budgetklassen för den som vill ha en racerinspirerad cykel för åretruntbruk.

Adlibris för böcker och bokhandelsprylar är också intressant för oss. Vi köper i princip inga böcker i vanliga bokhandeln längre, utan det som köps är via nätet. Vi har en utpräglad pysslare i familjen så kanske kan det bli något ur kontorsutbudet där när det drar ihop sig till födelsedagsfest nästa gång.

Det som gäller för stunden är väl annars kläder. Johnells kör rea på märkeskläder med 50% rabatt för den som vill snofsa upp sig i kontorslandskapet.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.


Flera inlägg i samma kategori

6 svar på ”Kupongjägare!”

  • Jag har ingen erfarenhet men många är väldigt nöjda med sina long tails. För barn som är lite äldre, typ 4-5 år så finns det riktigt snygga lösningar att köpa till. Finns många som gjort snygga lösningar med barnstolar också.

   Jag valde Bullitt men har inget negativt att säga om long tails.

   Svara
 1. Hej Tompa,

  Jag tänker att kupongjägaren gärna är en nidbild av spararen eftersom den enskilda kupongen ger så lite. Det finns också de där personerna i olika program på TV som uppenbarligen bor i fina nyrenoverade hus (som kostar massa pengar) men som gör allt de kan för att spara 1 minuts duschtid för att spara pengar.

  Jag vet ju att du tänker så men tror att många andra missar att ”kupongen kommer sist” och först kommer en analys om vilket behov som föreligger och på vilket sätt detta behov bäst tillfredsställs. Om svaret är ”genom att köpa pryl A” då kommer kupongen in som ett sista steg där man kan se om det går att få ”pryl A” så billigt som möjligt.

  Jag har berört detta i ett inlägg om att ”ställa rätt frågor”…..http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri/spartipset-ställ-rätt-frågor

  Svara
  • Ja, jag håller helt med. Jag tänkte skriva något liknande i inlägget, men det blev så rörigt att jag fick kasta bort det.

   Tidigare kupong eller rabattsajter, så som Gratisprinsessan, lägger ju bara upp det som är aktuellt just nu och det senaste kommer högst upp i flödet. Sajten jag länkat till har den typen av inlägg men en helt annan sökbarhet och överblick. Det gör det möjligt att kombinera rabatten med ett faktiskt behöv snarare än att se det som ett enskilt köpstimuli!

   Svara
 2. Hej, jag har båda två (bullitt å big dummy) å kör dom ganska hårt;

  Big Dummy
  + det går å köra 2 barn och 30kg mat samtidigt
  + stridsvagnskänsla, du kör över vadsomhelst med hur mkt packning som helst
  + tar sig fram mkt bra i besvärlig terräng, det går att ge sig ut med ungar djupt in i skogen å leka
  + ungarna sitter högt å ser det jag ser
  – hög tyngdpunkt gör det besvärligt att promenera cykeln med barn på
  – körs inte gärna fortare än 20-23km/h, därefter blir tungt oavsett effekt
  – det e jävelskap att få punktering på bakhjulet, dubbla däck bak e nästan ett måste för å slippa trubbel

  Bullitt
  + låg tyngpunkt, lätt att promenera med även fullastad
  + kommer lätt upp i 30km/h på hårt underlag
  + lätt- och snabbpackad
  + lättstyrd
  – last och barn samtidigt går inte, du måste välja eller hänga på kärra
  – svårt att köra på ojämna underlag, köra över höga trottoarkanter e bara a glömma
  – går inte att köra i skogsterräng

  Skulle zombie apokalypsen komma så är Big Dummyn mitt första val, den e mest allround och har inga specialdelar, den håller i 100 år

  /Erik

  Svara
  • Hej Erik,

   Här har vi en som ”is living the Dream”.

   Tack för jämförelsen. Jag skulle väl bara vilja tillägga att det är trevligare att ha barnen framför sig än bakom för dialogens skulle.

   Precis som du skriver är Bullitten förvånansvärt effektiv i transporten. Den är så klart tung men milen rullar på!

   Svara

Lämna en kommentar