Billiga receptfria läkemedel (Uppdaterad)

[su_note note_color=”#ffffe3″ radius=”5″]Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Apoteket.[/su_note]

Vi har hackat och hostat här hemma sedan mitten av december. Trots att alla inte helt repat sig så gör vi oss redo för nästa våg av hosta, feber och ledvärk – de så kallade Iprensymptomen –  här i vabruari. Ibland passar även någon i familjen på att spetsa hela anrättningen av dagliga krämpor med lite bihåleinflammation. Vad är då lämpligare än att fundera på hur vi köper våra receptfria läkemedel på billigast tänkbara vis?

Efter att vi haft barn i dagis, fritids och skolor i 13 år så har vi mött det mesta i sjukdomsväg, tror vi, men vi fortsätter att bli överraskade. Jag brukar skämtsamt säga att jag är multiresistent. Något jag brukar få äta upp rejält, åtminstone någon gång per år.

[wp_ad_camp_4]

Så här hemma laddar vi upp. Ipren, Treo, Alvedon, nässpray och något paket Strepsil är minimum när vi laddar medicinlådan. I olika doseringar, smaker och form för olika åldrar och munnar. Då vill vi köpa billiga receptfria läkemedel!

Naturligtvis har vi studerat hur vi köper våra läkemedel billigast och kommit fram till att vi gärna köper våra receptfria läkemedel via nätet. Bra webb-butiker erbjuder fraktfri leverans, ofta i brevform, med en leveranstid på något dygn. Dessutom till priser som är avsevärt lägre än det som erbjuds i butik. Åtminstone om man väljer en bra leverantör. De bästa nätapoteken har ungefär samma prissättning, men se upp, några näthandlare sticker ut negativt.

Följande bilder är klippta från Pricerunner – som har en mycket bra prisjämförelse för receptfria läkemedel – och gäller priserna för Ipren i några olika webb-shoppar. Den visar hur de prisledande har priser som är avsevärt mycket lägre än sina konkurrenter på sina receptfria läkemedel.

Billiga receptfria läkemedel (Uppdaterad) Billiga receptfria läkemedel (Uppdaterad)

Som jämförelse kan nämnas att ICA på sina webb-sidor idag (2019-01-23) indikerar att de tar 56,90 för motsvarande produkt som är i jämförelsen ovan, men då får du inte originalet utan ett alternativ från en billigare leverantör. I tabellen nedan ser du att Apotea tar 14 kronor för motsvarande produkt! Det är värt att göra sin läxa när man letar billiga receptfria läkemedel!

Vi gillar Apotea, som är med i Pricerunners jämförelse ovan, det är en shop som är komplett; det är en leverantör av receptbelagd och receptfri medicin, samt andra typiska apotektsprylar. De har mycket snygg integration med Klarna för betalningar. Köp går enkelt och snabbt.

Men allra helst använder vi Apoteket.se. De är inte med på de prisjämförelser som görs på exempelvis Pricerunner, men har vid våra jämförelser alltid haft mycket konkurrenskraftiga priser. De erbjuder också möjligheten att logga in med E-leg vilket underlättar interaktionen med webb-platsen. I synnerhet om du också ska beställa någon receptbelagd medicin. De är kanske också den mest kompletta apoteksleverantören i någon mening.

Utifrån det är det väldigt roligt att jag fått till ett samarbete med Apoteket.se. Genom att använda bloggens länkar till Apoteket.se så kan du stödja oss i det vi gör samtidigt som du kan handla dina receptfria läkemedel, och andra apoteksrelaterade inköp, till konkurrenskraftiga priser. Om du läser vidare så ska jag dessutom tipsa dig om hur du kan få extra rabatt – 20% – vid ditt första köp.

Jag har gjort en sammanställning för några, för oss viktiga och vanliga, receptfria läkemedel hos olika leverantörer. Jag har också tips på generika, billigare läkemedel med samma verksamma substans, som säljs under mindre kända varumärken. Att välja generika sänker priset ytterligare på dina läkemedelsinköp som du ser i tabellen nedan!

Billiga receptfria läkemedel – Sammanställning och förslag på generika

Länkarna under rubriken “generika” är klickbara för Apoteket.se om ni vill se vilken vara som är billigast.

Medicin/LevApoteaApoteketApoteket generikaApotea generika
Ipren 400 mg 30 tabletter40 kr40 kr35 krBilliga receptfria läkemedel (Uppdaterad)14 kr (erbjudande)
Flytande Alvedon 24mg/ml 100 ml.37 kr37 kr35 krBilliga receptfria läkemedel (Uppdaterad)35 kr
Alvedon 500 mg 20 tabletter29 kr31 kr19 krBilliga receptfria läkemedel (Uppdaterad)10 kr (erbjudande)
Strepsil 24 st53 kr53 krSaknasSaknas
Nässpray Otrivin39 kr39 kr21 krBilliga receptfria läkemedel (Uppdaterad)21 kr

Om du använder Apoteket.se och söker på exempelvis Ipren så visar de förslag på generika på ett sätt som är föredömligt. Apotea gör samma sak. Apoteket.se och Apotea har liknande prissättning på sin generika, men Apotea verkar oftare ha erbjudanden. Man får jämföra i varje enskilt fall och också beakta om man han andra inköp av apoteksvaror. Där kan rabattkoden nedan göra all skillnad!

Jag tycker inte om att marknadsföra sådant som jag inte tycker har ett direkt värde för er som läser här. Men receptfria läkemedel måste vi ha och jag föreslår att ni, på goda grunder, tittar på Apoteket.se när ni handlar. Apotea är den givna utmanaren.

Handlar ni via länkarna här, eller klickar på bilden nedanför, så ger ni mig en liten belöning utan att det kostar er något extra. Rabattkoden gör det dessutom fördelaktigt för er att köpa det ni behöver nu.

Billiga receptfria läkemedel (Uppdaterad)

Ange koden: nykund20 (giltig mars ut) för att få 20% rabatt (gäller vid köp över 300 kr för nya kunder Gäller endast nya kunder. Gäller endast online och ej receptbelagda läkemedel).

Läs mer

Så här använder du Matsmart för att spara pengar.

Placera tyckte det här med billiga receptfria läkemedel var en så bra idé till artikel att de gjorde en egen, någon vecka efter den ni läst ovan. Den är läsvärd och ger ett lite bredare perspektiv.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Reklam för Savelend, Avanza och SAVR.

Vi har våra investeringar på tre olika plattformar som kompletterar varandra. Här nedanför kan du läsa mer!

SAVELEND

Här har vi våra Peer-to-Peer investeringar.

Läs om vår avkastning här!

AVANZA

Här har vi våra aktier och en del av våra fonder.

Sveriges största nätmäklare!

SAVR

Vårt komplement till Avanza.

Här har vi våra aktivt förvaltade fonder!

12 tankar på “Billiga receptfria läkemedel (Uppdaterad)”

 1. Just ibuprofen tar ju Apotea 14 kr för. Så på den produkten vet jag inte riktigt vad du menar med att de inte är så konkurrenskraftiga i priset. Passa på att slänga in ett paket med paracetamol för en tia också så är du uppe på en totalsumma på 24 kr 🙂

  Dock inte stenkoll på hur det ser ut som helhet.

  Svara
 2. Det är märkligt hur prissättningen web vs butik fungerar. T.ex. Ica och apoteket hjärtat. Samma koncern, ICA ca 10-12% dyrare att handla på nätet (+utkörningsavgift). Apoteksvaror 10-40% billigare att handla via nätet och fri frakt.

  Svara
  • Hej Fri i sinnet,

   Ja det är väldigt märkligt. Vet ja om det handlar om att det finns nichespelare på nätet som tvingar fram en annan prissättning, eller om det är så att matmarknaden redan är mer mogen och mer effektivt prissatt. Amazon är ju detaljhandelns dödsstjärna och de har ju börjat intressera sig för läkemedel och mat.

   Svara
 3. Bara en fundering.
  Kan ju vara så i Apoteksvälden (butik) att personalen har lång utbildning och hyrorna är högre därmed kostar driften mer i butiken. Lokalen för webbutiken ligger inte mitt i gallerian/ stan och personalen måste inte kunna svara på alla konstiga frågor/jobba efter kl 18.
  I gemene ica kan man anställa vem som över 18 men tycker att servicen med webb är dyr( kunden får en personal som skall plocka varor) och att det ska kund betala.

  Svara
  • Hej Marie,

   Jag är osäker på din poäng. Visst erbjuder ett vanligt apotek ett mervärde jämfört med ICA eller webben. Det märkliga med receptfria läkemedel är väl att det bryter mönstret. Det är billigare på webben än på Apotek, vilket kan vara ok, men det är ju billigare på webben än på ICA.

   Svara
 4. Jag har ett tips som brukar hjälpa mig då jag har flunssa. Ta en vitlöksklyfta (rå) dela den på längden placera den i öronen med skurna sidan mot skinnet. Gör likadant o placera med plåster på vår sida om näsan samt ovanför ögonbrynen. Ha det över natten på morgonen får du snyta dig rejält. Gör ginger te med honung och drick. Vick salva på bröstet o ryggen känns oxå bra. Detta lindrar symtomen tillsammans med medicinerna.

  Svara
  • Sex ska vara bra för immunförsvaret har jag hört. Något får mig att tro att den behandlingsmetoden inte är möjlig att kombinera med din kur! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar