Ett meddelande från mig som arbetar

Senast uppdaterad

Då har jag varit tillbaka i arbetslivet i två veckor och kan meddela att det så här långt varit intensivt men väldigt trevligt och intressant. På helgerna är det full fart med vårbruket på gården och i veckan som kommer så ska jag lägga all min fria tid på barnen och påsklovet. Därefter hoppas jag att jag ska få lite tid att dela med mig av mitt liv igen.

Eller kanske ska jag formulera mig lite annorlunda. Jag har tid reda nu, men jag prioriterar inte bloggar, Youtube eller sociala medier. Istället funderar jag allt mer på vad som är väsentligt för mig. Jag funderar på vad jag får och kan få ut av arbetslivet, vad jag vill göra med min familj och vad jag behöver för mig själv.

Det mest fantastiska med att ha varit ledig i två år är att jag gjort så mycket som jag önskat. Jag har ingen stor restlista längre med saker att göra eller ta tag i. Istället är jag väldigt tacksam, för det som varit och det som är.

Jag är också genuint glad.

Sista månaden innan jag började jobba igen tog jag nästan helt ledigt. Jag gjorde i princip minsta möjliga. Dels för att jag ville ta chansen innan jag började jobba igen, men jag fick också problem med korsryggen. Rätt stora problem. Det var träningen och arbetet på gården som blev lite för mycket så jag fick ta det rätt lugnt på alla sätt.

Det gjorde att arbetsstarten blev en nystart i alla avseenden. Det är en möjlighet som jag försökt fånga. Inte minst genom att verkligen styra min tid och energi till det som är viktigast.

Gör du någon nystart nu när våren är här? På vilket sätt i så fall?

4 tankar på “Ett meddelande från mig som arbetar”

  1. Jag har skrivit en ”att inte göra”-lista som jag ska försöka fylla på mer. Ska ha lite det tänket som när man köper kläder – om jag köper ett nytt plagg måste ett gammalt ut. Ska jag ha en ny vana/ny aktivitet i livet så ska någon annan bort.

    Svara

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna

%d bloggare gillar detta:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng