Jag har bokat en Bergamoresa med döttrarna

Lugnet har lagt sig lite här i Fredensborg efter första skolveckan. Det har gått bra, även om måndagen var tuff för alla barn och efter fem skoldagar får vi trots allt ändå säga att livet normaliserat sig här på vår lilla gård.

Själv märker jag att den långa ledigheten under sommaren påverkat mig. Jag orkar mer och känner mig piggare. Mina dagar här är så otroligt mycket enklare än de en gång var. I det sammanhanget känns det helt rätt att njuta lite mer av barnen. Att utan stress ge sig ut på lite äventyr. Därför har jag bokat en resa med Tova och Alva till Bergamo, som är lite av en pärla i Europa, för att inte säga i världen.

Bergamo har många fördelar. Det är billigt och väldigt tidseffektivt. Samtidigt som största värdet ligger i att bara vara där. Att gå i staden, känna luften, titta på människorna och äta av maten. Det är en plats där det är fantasitiskt att bara vara.

Vi är tre som åker, fredag eftermiddag till måndag natt. Totalt sett landar vi på knappa 2 000 kronor per person för flyg och boende. Kostnaderna när vi väl är där är små

Vi åker Ryanair från Skavsta och bor på AirBnB – med kök – i Bergamo.

Jag gillar AirBnB. Eftersom vi gärna håller i kostnaderna lagar vi gärna några måltider själva när vi ute och reser. I Bergamo är det till och med lite av upplevelsen då området bjuder på fantastisk mat att laga själv. Vi handlar i butikerna uppe i gamla stan och släntra sedan till vårt boende och kokar pastan själv samtidigt som vi njuter av ostar och annat som hör till området. Det kan ofta vara trevligare än restaurangbesök även om det är fantastiskt att äta ute i Italien.

Om du aldrig provat AirBnB så tycker jag du ska överväga det nästa gång du åker någonstans. Jag bokar helst med kök. Bra ställen är utrustade med allt du behöver plus att det ofta finns lite te, smör, olja, salt och kryddor så att det går att laga mat själv. Om du bokar via AirBnB så får du gärna använda den här länken så stödjer du mig i det jag gör.

Jag har tidigare skrivit om Bergamo och kostnaderna för en resa som det här.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

3 svar på ”Jag har bokat en Bergamoresa med döttrarna”

 1. Det låter helt grymt! Tack för tipset, måste kolla upp det mer 🙂 Själv är jag inte för att resa så långt när man är borta en så kort period, åker helst 2 veckor när jag flyger.

  Måste bara fråga hur du placerar det här i konsumtionsträsket med tanke på att du varit så fientlig tidigare mot resor och upplevelser? 😉

  Svara
  • Hej Frihetsmaskinen,

   Om du bor i regionen Linköping, Norrköping, Nyköping, Södertälje och Stockholm så kan du i princip jobba full dag fredag och äta kvällsmat i centrala Bergamo på fredag kväll. Flygplatsen ligger i stan så vi tar stadsbussen upp där vi vill vara. Det finns billigare resmål bland bilighetsbolagen men jag känner inte till något mer tidseffektivt. Flygen hem på söndag ger en heldag i Italien men full arbetsdag måndag.

   Jag är ju emot att göra mer och jag vill kunna styra mitt liv. Nu gör jag väldigt lite, har gott om tid, och kan naturligt prioritera lite annorlunda. Jag är inte präst i en religion. Jag är fri!

   Svara

Lämna en kommentar