Jag vill ha dina snålrecept!

Jag säger bara makaronilåda!

 • 2 – 3 personer
 • 2 ägg
 • 3 – 4 dl mjölk
 • ½ paket bacon
 • ½ lök
 • Makaroner 3 dl okokt

Ost på toppen, kryddor (gärna grovmalen svartpeppar) och salt

Koka makaronerna, eller varför inte göra rätten som en spin-off efter pastarätten då det blir lite pasta över. Fräs lök och bacon. Lägg pastan, löken och baconet i en ungsfast form.

Rör samman ägg och mjölk samt svartpeppar och salt. Vispa lätt och häll över i ungsfasta formen. På med ost och svish in i ugnen, som ska hålla 200 grader.

Grädda till äggstanningen stelnat vilket bör ta cirka 30-40 minuter. Jag tycker också lite färg på osten är trevligt.

Kostnadsuppskattning:

 • 2 ägg = 3,20 kronor.
 • 3 – 4 dl mjölk = 3,50 kronor
 • ½ paket bacon = 5 kronor
 • ½ lök = 0,5 kronor
 • Makaroner 3 dl okokt = 4 kronor
 • Ost på toppen = 5 kronor

Säg totalt cirka 22 kronor, eller ungefär 10 kronor per portion. Då är det rätt stora portioner så det räcker väl till två plus att det kan bli en matlåda eller två på det.

Japp, makaronilåda är en kanonrätt när det gäller att leva billigt. Erbjudanden kan göra den rejält mycket billigare än jag räknat på dessutom. Nu hittar vi ägg för en krona hos oss och mjölk för en femma när det är kort datum.

Det är referensen! Nu skulle jag vilja ha dina tips och recept i kommentarsfältet nedan som är i samma kostnadsklass!

Kommer ni med bra recept så kanske jag sammanställer det till en liten kokbok!

PS. Jag tänkte näsan lägga till en bild på en härlig makaronilåda, men beslutade mig för att det blev för mycket Ernst K. över det hela och höll det så här! DS.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.