Ok, jag ska berätta varför vi börjar jobba igen – men först …

Jag skrev ett inlägg om, med tillhörande video, begreppet lycka senast. Det är ett första steg i att börja beskriva och reflektera kring vår tid i frihet och valet vi gjort att återgå till arbetslivet.

[wp_ad_camp_4]

I inlägget om lycka skriver jag dels om hedonistisk lycka, som är en mer ytlig och direkt form av lycka, och om den mer djupgående känsla av lycka och välmående som finns.

Ok, jag ska berätta varför vi börjar jobba igen - men först ...

Läs gärna inlägget jag länkat till ovan och se videon om du inte gjort det tidigare!

Nu är jag lite intresserad av vad du som strävar efter ekonomiskt oberoende tänker kring lycka. Vad gör du för aktiviteter i din frihet som ger dig lycka och välmående? Vilken sida i bilden planerar du mest för?

Ok, jag ska berätta varför vi börjar jobba igen - men först ...
Tror du att synen på lycka kommer ändras under din tid i frihet?

Om du har en bild av hur du ska skapa och forma din lycka som fri, tror du då att den förändras och utvecklas över tid? I vilken riktning i så fall?

Ok, jag ska berätta varför vi börjar jobba igen - men först ...
Vad gör en fri person som gör hen lycklig?

Personligen upplever jag att det varit ganska stor skillnad mellan de drivkrafter som gjorde oss fria och de krafter som driver besluten två år senare. Men som sagt, jag vill gärna höra dina tankar.

I videon nedan så berättar jag om hur jag tror det är viktigt att förstå och identifiera sina drivkrafter som gör att man blir fri, men det är som sagt bara halva resan :).

Vill du läsa mer?

http://tidochpengar.se/2018/10/snuskigt-rik-tidigt-fri-eller-mittemellan/

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.