Om jag skulle skriva en bok om sparande, vad skulle du vilja se i den?

Ponera, helt utan grund, att jag har startat arbetet med en ny bok som ska handla om sparande och privatekonomi. Vad skulle du vilja se i en sådan bok?

Jag tänker inte skriva om sparandets lov, om ränta-på-räntaeffekten eller förfasa mig över hur korkade människor är som inte lägger pengar på hög. Jag vill skriva något som biter på dig som vill spara mer, men som av olika skäl inte lyckas. Rimligen bör såväl den inbitne spararen som nybörjaren kunna ha stor glädje av boken.

Jag vill vara förhållandevis konkret, utan att hamna i ett läge där jag blir så specifik att jag rekommenderar dig att släcka lyset i rummet du lämnar. Jag kanske snarare funderar kring mekanismer som gör att våra pengar flyger iväg på ett sätt som gör att vi som sparare inte lyckas än kostnaden för att ha en glödlampa tänd.

Kanske är den perfekta sparboken skriven? Tipsa i så fall om vilken den är!

Har du områden du gärna skulle se att jag researchar lite så hoppas jag du föreslår även detta.

Fire away!

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.