Prisreferens – lista som du kan ladda ned eller läsa på din mobil

För några dagar sedan så publicerade jag ett inlägg om hur jag tänker och jobbar med prisreferenser. På begäran har jag nu städat upp och brutit ut själva siffrorna för att ni ska få just en prisreferenslista. Läs gärna det ursprungliga inlägget om du undrar över något, annars får du gärna lägga en kommentar här om du har någon bra referens du själv tycker ska vara med så uppdaterar jag vartefter.

 

[wp_ad_camp_4]

 

 

[wp_ad_camp_2]

 

Ladda ned en kopia på nedladdningssidan.

Vill du läsa listan i ett Googleark klickar du här.

Vill du hitta mer inspiration för att sänka dina matkostnader? Börja i så fall här.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

13 svar på ”Prisreferens – lista som du kan ladda ned eller läsa på din mobil”

   • Tycker det ganska ofta dyker upp ost för 39.90 på både ica och willys. lite mer sällan 29.90, det är nog bara varannan månad. gäller ju också så länge man nöjer sig med vanlig hushållsost, herrgård osv

    Svara
 1. Blir igenkännande glad överglad! Varför jo finns fler som jag yippi jag är ok eller det finns fler som inte är ok .
  Har haft det tänket hela livet med stor familj och låg inkomst nödvändigt . Men mest ett sätt att leva ett sätt att spara ett ekonomi tänk med mål i sikte . Läser din blogg med nöje och mycket igenkännande ……Helena

  Svara
 2. Intressant och lika roligt att fler har samma nördiga intresse ; Jag har en liknande lista, dock är det vissa ”krav” bakom priset. Osten ska vara gjord av svensk mjölk, ekologisk kaffe, svenska äpplen osv. För mig kan jag vara ekonomisk, men jag ska därmed inte välja en vara som är sämre för någon annan. Typ billigt oekologisk kaffe som gör att en småbonde i Colombia får det ännu sämre ställt. Då ser jag mig inte som ekonomisk utan girig.

  Saknar ekobananer. vid rea ska de kosta max 15kr/kg. 🙂

  Svara
  • Hej Husmor,

   Vi kanske är giriga när vi handlar, men för mig är det ett starkt uttryck för att beskriva agerandet hos den som handlar vanliga produkter i vanliga handeln.

   Jag köper gärna bananer för 15 kr/kg, men har aldrig sett ekologiska för det priset, var köper du dem?

   Svara
 3. Hej…. om du finns i närheten av mig, så skulle mitt företag sponsra er familj med bröd varje vecka, då kan du snacka om att spara på inköp, när saker e gratis ….hehe

  Mvh J

  Svara
 4. Ett tips om man gillar stark ost är att köpa gammal mild ost /utgående ost som är vakumförpackad och förvara den svalt och vända på den en gång i veckan. Efter några månader så är den lagrad. Mycket gott ! Och billigt 🙂

  Svara

Lämna en kommentar