Spara pengar på dina hobbies online

Numera lever vi våra liv på nätet. Speciellt vi svenskar är oerhört uppkopplade. Vi bokar våra resor, vi deklarerar, vi betalar våra räkningar och vi läser våra tidningar online. För många är det också vanligt att man har sitt sociala liv och sina nöjen på internet. Här tipsar vi om hur du kan spara pengar medan du lägger tid på dina hobbies på nätet.

Nästan varje svensk använder sig av internet dagligen, enligt en undersökning om svenskarnas internetvanor. Drygt en femtedel av vår vakna tid lägger vi på olika aktiviteter på nätet, och sajterna vi använder blir mer och mer användarvänliga och roliga att använda. Numera är det snarare regel än undantag att vi har en stor del av vårt sociala liv på internet. Den som söker information kan hitta ett hav av svar bara ett klick bort. Och visst är det smidigt att slippa köa på banken när vi ska betala räkningar eller gå till en resebyrå för att betala semesterresan? Vi sparar en massa tid och vet man var man ska leta är det också lätt att spara pengar.

Shopping är något vi älskar att lägga pengar på. Minns ni hur frustrerande det var när man förr i tiden gick in i en affär och inhandlade den där nya märkesjackan, för att sedan besöka nästa butik och se att de säljer samma jacka till nedsatt pris. Det var svårt att få en bra överblick, så om man inte orkade springa runt i alla affärer, fick man hålla tummarna för att man prickade rätt direkt. I och med onlineshoppingens inträde har vi möjlighet till en helt annan överblick och kontroll. Med hjälp av sajter såsom Prisjakt kan vi snabbt se vilken vara som fått bäst betyg och var vi får den schysstaste dealen.

Om man vill spara några extra kronor kan man dessutom leta upp rabattkuponger. Det finns sajter som samlar rabatter från olika shoppingsajter, så du snabbt kan se om det finns möjlighet till någon bra deal i din favoritbutik. Glöm inte att också anmäla dig till flera nyhetsbrev. Företag älskar att skicka ut erbjudanden och rabatter till dina VIP-kunder, alltså helt enkelt ni som anmält er till nyhetsbrevet.

Att följa sina favoritsporter har ju blivit tusen gånger enklare i och med internet. Förr var man tvungen att hoppas på att den match man ville se skulle visas på tv, om man nu inte hade möjlighet att åka till arenan och se den live. För att få ta del av resultaten fick man antingen gå in på text-TV eller snällt invänta kvällens nyhetssändning eller morgondagens tidning. Numera kan du följa allt här och nu. Denna sommar är exempelvis en fantastisk tennissommar, full med spännande turneringar. Franska Öppna pågår för fullt. Frågan är om Rafael Nadal tar hem bucklan även i år. Efter detta är det dags för världens äldsta tennisturnering Wimbledon, för att följas av US Open under slutet av sommaren. På de olika spelsajterna kan man syssla med betting och odds på tennis samt följa matcherna direkt. När man dessutom kan spela i realtid blir matcherna såklart extra spännande.

För dig som ännu inte planerat sommarens semesterresa är internet en ovärderlig tillgång. Kanske minns ni inte ens tiden när man bläddrade i resebolagens olika kataloger, för att hitta det perfekta resmålet. Där kunde man jämföra destinationer, olika hotell och se priser. Men det krävdes en massa jobb. Nu kan man enkelt klicka sig in på en resesajt, exempelvis Momondo och snabbt se vart du kan åka, vad det kostar och vilket flygbolag som erbjuder den bästa rutten. Vill du spara pengar kan du få information om vilka dagar som har bäst pris och vilka flygbolag som kanske erbjuder tillfälliga kampanjer. För att inte gå på en nit visar många sajter omdömen från andra resenärer. Samtidigt kan du få fantastisk inspiration om du söker nya destinationer. Du kan läsa resebloggar och ta del av reseguider. Resandet har helt enkelt blivit smidigare, billigare och roligare i och med internet.

Så ska vi ju såklart inte glömma musiken! Kommer ni ihåg när man satt klistrad vid radion och inväntade nya älsklingslåten, för att hinna trycka på record och spela in? Och alltid få den förstörd av någon jobbig radiopratare som pladdrade på i början av låten. När du väl insett att du gillade flera låtar på ett album kanske det var läge att slå till på stort och lägga hela veckopengen på att köpa CD-skivan. Så gick den på repeat i några veckor tills du tröttnade. Med dagens streamingtjänster, så som Spotify, har du hela världens musik på ett ställe. För den som inte vill lägga pengar på medlemskap finns det ofta gratisversioner. Eller så kan man söka upp sina favoritartister på Youtube.

Så det var nog inte bättre förr!

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

4 svar på ”Spara pengar på dina hobbies online”

 1. Jag vet att jag har gällt på dessa inlägg förut… Men de gör verkligen ont i mig. Det måste finnas ett bättre sätt att klämma ur en slant ur bloggen. Det vore en sak om det du vanligtvis skrev var lite ytligt, lite topplistor och så. Men det som gör din blogg så bra är ju att du hittar ner på djupet, vågar tänka annorlunda, vågar stå för ifrågasätta ställningstagande, har integritet. Att det sen kommer inlägg i stil med ”ni vet hur det var när man var shoppingsugen och köpte en märkesjacka men sen var den på rea nån annanstans!!!” skär verkligen i ögonen. Det är som att se Björn & Benny göra Smurfhits. Det kan inte vara värt att sälja ut din trovärdighet på detta vis!

  Svara
  • Fjodor,

   Jag skriver ett separat inlägg som svar på din frustration. Jag ska försöka få till det under helgen.

   Har du något förslag på en bloggare som gör detta bättre som jag kan ta en titt på?

   Svara
  • Hej Fjodor,

   Jag har inte svarat tidigare för jag följde din länk och läste om win-win-win och så såg jag en länk till Better Globe. Det är en win-win-lose sannolikt, tillsammans med en del andra länkar på den sidan. Så när din länk antydde att jag har något att lära av Jan B. vad gäller etik, moral och läsarbemötande så fick jag ligga i fosterställning resten av veckan. Men det är ingen fara, efter lite terapi så ska jag nog repa mig! 🙂

   Mitt utlovade inlägg som svar på dina synpunkter postar jag strax.

   Svara

Lämna en kommentar