Sportsändningar och oddsspel på olika sätt

Sport är en stor del i mångas liv. Där några väljer att utöva en idrott väljer andra att följa och betta på den. Sportintresset kan däremot utgöra en hög kostnad. Tv-bolag tar ut dyra månadsavgifter för att visa sport direkt och on demand. Och det är sällan som samma bolag visar alla ligor eller mästerskap. 
 
Det går däremot att välja ett kanalpaket och fortfarande få tillgång till alla matcher. Spelare kan även välja bland fler odds än bara spelbolagens, vilket ger mer frihet och skapar större valmöjligheter. 

Matchstreaming och kanalpaket

Att få tillgång till alla sportsändningar kan bli en dyr historia. Rättigheterna är uppdelade mellan flera produktionsbolag och tenderar att skifta periodvis, skriver https://www.sydsvenskan.se/.

SVT, som alla kan titta på, brukar sända landslagsmatcher. Vill man däremot titta på Allsvenskan och Superettan är det Discovery Network som har sändningsrättigheterna. Viasat sänder i sin tur NHL och Premier League medan Cmore visar Serie A, SHL, MLS m.m.

Bildkälla Pexels.


Många bolag erbjuder gratis prövotider för nya kunder, men efter det kan månadsavgiften uppgå till flera hundralappar, visar https://www.expressen.se/dinapengar/.

Det här är inte unikt för sport utan gäller även de som vill titta på film, serier och tv-program. Den som däremot bara vill se en match kan i vissa fall göra det via sitt spelbolag.

För att ge sina kunder mervärde streamar spelbolag olika matcher och tävlingar live utan kostnad. Det kan däremot finnas andra krav. Dessa kan t.ex. vara att spelaren måste ha pengar på sitt konto eller att de måste betta på matchen.

Det här tar bort däremot behovet av att skaffa ett dyrt kanalpaket bara för att se ett sportevent eller en match, vilket låter användare välja det kanalpaket som ger hen mest valuta för pengarna.

Spelbolagens och spelarnas odds

För de som inte är insatta i sportbetting handlar det om mer än att satsa pengar på vilket lag som vinner en fotbollsmatch.

Betting är ett samlingsnamn för spel på olika sporter. Det är sant att det går att spela på vinnaren i en fotbollsmatch, vilket är en bettingform som kallas för 1X2, eller matchvinnare, men det går också att spela på exakta resultat, ställningen efter en viss tid, ligavinnare m.m.

Oavsett spelform spelar bettaren på odds. Dessa bestäms av spelbolaget, men inte på alla bettingplattformar. 

Den som inte håller med spelbolagens odds kan spela på sina egna. Det här spelet sker i en spelbörs, vilken sköts av spelbolaget.

Det går att spela på samma sporter och bettingformer, men med andra odds. Det finns två sätt att spela. Det går att backa odds, vilket innebär att man tror att ett lag kommer att vinna, eller boka odds, vilket innebär att man inte tror att ett lag vinner.

För att skilja dem åt har https://www.betfair.se/exchange/plus/ valt att markera backade odds i blåa rutor och bokade odds i rosa rutor. Fördelen med den här spelformen är att spelaren själv får välja sina odds, vilket ger mer flexibilitet.  

Bildkälla: Unsplash.

Bettare och sportentusiaster har fler alternativ än vad de kanske tror när det kommer till att välja rätt utbud. Vilket upplägg som passar bäst är upp till var och en att avgöra, men det finns valmöjligheter. 

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar