Vi gjorde det!

Vi är på plats!

Vi är fria! Åtminstone för en stund!

Idag är efter. Igår var före. Just nu ändrades förutsättningarna i vårt liv.

I går var sista gången jag hämtade på dagis. Snart 13 år med lämna och hämta är över. I går slutade jag och min sambo våra ”vanliga jobb”. Kanske var det sista gången vi jobbade ”som vanliga människor”.

Vi ska vara här i två år är det tänkt. Två år är vår tidshorisont men det kommer beslut på vägen som vi måste förhålla oss till. Med barn och familj så är det rimligt att ha sex månaders framförhållning så årsskiftet 2018/2019 är det nästa tillfälle vi ska fatta något beslut om framtiden igen.

Vi nådde vårt mål efter cirka 4 år! Det känns fantastiskt!

Dit är långt! Härligt långt!

Just nu så överskuggar flyttbestyren allt. Så det tar nog några dagar innan verkligheten sjunker in. Innan vi hittar några rutiner och kan börja leva våra liv i vårt nya sammanhang.

För mig är förändringen mot för några månaders sedan enorm. Jag drev en podd och en blogg på åtminstone halvtid. Jobbade extra som vicevärd i vår bostadsrättsförening, hade fyra barn och ett heltidsjobb. På det lägenhetsförsäljningar, flytt och skolavslutningar och tiden och orken var slut.

Det är inte rätt sätt att leva. Samtidigt som jag tror att det krävs en viss insats för att kunna bli fri. Vi hade inte hamnat här om vi bara strävat efter enklast möjliga liv hela tiden.

Bland det sista jag gjorde i mitt gamla liv var att skicka ut ett mail på jobbet där jag tackade för mig  och önskade att så många som möjligt av mina arbetskamrater skulle följa mig i mitt nya liv på något sätt. Genom att följa bloggen eller något av de sociala medier som vi använder. Ni skulle sätt svaren! Trots att jag bara hann läsa en liten del så sprutade det in svar.

Ingen undrade varför man drar till Småland kan jag säga!

Vi människor är konstiga. Så många fruktar förändring och så många vill ändå ha den. Lite som ”alla vill till himmelen men ingen vill dö” problematiken.

Vet du vad du skulle göra om du kunde form ditt liv mer än du gör idag?

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

10 svar på ”Vi gjorde det!”

 1. Stort grattis till att ni nått ert mål och välkommen till den fria delen av världen, det är busenkelt att vänja sig och min gissning är att ni aldrig kommer att gå tillbaka till er gamla livsstil. Låt äventyret börja! 🙂

  Svara
 2. Lycka till 🙂

  Hoppas på många uppdateringar/klipp på Youtube där man får följa odlingar, ombyggnaden av ”djurhuset” 🙂

  GLAD MIDSOMMAR

  Svara
 3. ”Ni skulle ha sett svaren…”
  Nu blir vi ju nyfikna! 🙂
  Dela gärna med dig om vad svaren blev på ditt mail och även vad du skrev i mailet :-).
  Ännu mer roligt att fortsätta följa er nu!
  Hälsar Lars D

  Svara
 4. Jag är lika gammal som Miljonär innan 30 men har inte köpt hans bok därför jag tycker han har ett bra mål men med fel prioriteringar som inte passar mig, typ snålar ut sig på sin omgivning på ett sjukligt sätt (kanske överdriver jag lite).
  Men jag skulle köpa din, din attityd till livet, målen och drivkraften är motiverande.

  Så en bok om insikten, förändringen och resan dit med en djupare tankeställning än bloggen vore en storsäljare i dagens ekonomiska klimat tror jag.

  Svara
 5. Jag formar mitt liv med små steg i taget… Jag skulle forma mitt liv till att få mer TID till det JAG vill, inte bara det som andra förväntar sig av mig. Jag håller på att avveckla vissa åtaganden, både materiellt och människoinvolverat. Det betyder att jag numera noga väljer vilka jag träffar och umgås med och vilka aktiviteter som jag ska engagera mig i. Det är en stor lättnad!
  Fortsätter läsa din blogg med stor glädje.

  Svara

Lämna en kommentar