Bästa second hand butikerna på Östermalm!

Letar du second hand butik på Östermalm i Stockholm?

Leta inte längre, här får du en genomgång av alla second hand butiker på Östermalm och förslag på hur du på bästa sätt gör dig en shoppingrunda bland de bästa second hand butikerna på Östermalm!

Åtminstone så pratar vi om second hand butiker för kläder vilket också är den vanligaste typen av second hand butik på Östermalm.

Var finns second hand butikerna på Östermalm?

Du hittar de flesta butikerna kring tvärgator från Karlavägen och så finns det två butiker i korsningen Jungfrugatan – Linnégatan. Om det inte säger dig så mycket så är det också ”högt upp” på Östermalm mot Karlavägen.

Det här gör att du enkelt kan göra dig en shoppingrunda och besöka flera second hand butiker samtidigt.

Second hand butiker på Östermalm – Bokstavsordning

  • Arkivet – Märkeskläder dam
  • Birgitta K:s second hand – Märkeskläder dam
  • Boutique Finest – Finare märkeskläder dam
  • Boutique Två Tre Gånger – Finare märkeskläder dam
  • Cattis begagnade kläder – Märkeskläder dam
  • ML Second hand – Märkeskläder herr/dam
  • Petronella second hand – (Märkeskläder och vintage) herr/dam
Second hand hatt
Bild från Petronella second hand.

Samtliga butikerna är väl värda ett besök och tillhör de bättre second hand butikerna i Stockholm enligt oss.

Arkivet är nog den största butiken med fokus på moderna märkeskläder, medan Boutique Finest och Petronella second hand är lite ”roligare” för den som vill gå och ”fynda” lite kul kläder bland second hand butiker.

Utifrån antalet google-sökningar på Stockholms största second hand butik så är det rimligt att tro att många vill besöka en butik med bra och stort utbud.

De flesta butikerna vi listat ovan hör dit, men vi tycker att det är minst lika viktigt att det finns flera second hand butiker i närheten. Sammantaget så blir de föreslagna butikerna ett riktigt bra besöksmål för dig som vill handla secondhand-kläder.

Ingen butik är av typen ”billig fyndbutik” och det finns inte heller något stort utbud av vintage-kläder men du hittar ett stort utbud av moderna märkeskläder för jobb och fritid.

Ni hittar en mer detaljerade genomgång av butikerna i vår genomgång av alla Stockholms second hand butiker.

Second hand butiker på Östermalm – Förslag på shoppingrundor

Du hamnar väldigt rätt om du åker tunnelbana till Östermalmstorg och går upp på Sibyllegatan. Därifrån är det bara några minuters promenad på Sibyllegatan upp till ML Second Hand och Arkivet, som är markerad i kartan här ovanför, eller om du vill börja på Boutique Två Tre Gånger samt Cattis begagnade kläder.

Sedan går du vidare på Sibyllegatan och passerar Karlavägen. Där hittar du Birgitta K:s second hand och Boutique Finest.

Det är cirka 5 minuters promenad från Arkivet till Birgittas och Boutique Finest.

Alla de här butikerna är lätta att besöka vid ett tillfälle och om du vill fortsätta din shopping så är du snabbt ner vid Stureplan och Biblioteksgatan.

Det här är Stockholms bästa second hand shopping tycker vi!

Petronella second hand ligger vid Karlaplan. Det är lite ”off” jämfört med de andra butikerna. Vill du göra dig en heldag så åker du T-banan till Karlaplan och går upp till Petronella.

Sedan har du cirka 10-15 minuters promenad på Karlavägen innan du är framme vid Sibyllegatan och de övriga butikerna.

Det finns någon second hand butik mot Humleträdgården men den är liten och har väldigt sällan öppet tycker vi.

Besöka butikerna med bil

Du åker bäst in via Vallhallavägen och gatuparkerar i området. Det finns ett parkeringshus vid Östermalmstorg, infart via Sibyllegatan, som kan ha platser.

Har du bra tips på second hand butiker i Stockholm eller på Östermalm, tipsa oss då gärna i kommentarerna.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar