Största second hand Stockholm

Vill du gå och köpa kläder second hand och funderar på var utbudet är som bäst?

I så fall undrar du säkert vilken butik som är största second hand butiken i Stockholm.

Svaret är att det beror på lite vad du letar efter. Eller så är svaret helt enkelt Second hand butikerna på Hornsgatan.

Låt oss förklara!

I Stockholm finns det åtminstone tre olika typer av second hand butiker.

Största second hand och vintage butiken i Stockholm

Det är två second hand butiker som sticker ut i den här kategorin.

Beyond Retro har även butik på Söder – vid Zinkensdamm – men den är mindre och kanske inte lika mycket ”vintage” som den i city.

Beyond Retro Zinkensdamm
Ta tunnelbanan till Zinkensdamm och du är i princip framme vid Beyond Retro på Söder.

Ska vi ranka butikerna så är POP lite roligare. Lite mer knas och du hittar exempelvis kul solglasögon här. Nyproduktion men i vintage stil!

Med det sagt så har vi köpt betydligt mer plagg på Beyond Retros butiker. Det beror på att bredden på det som säljs på Beyond Retro är större.

Största second hand butiken i Stockholm – Märkeskläder

Arkivet har två ganska jämnstora butiker som båda är värda ett besök. De ligger på

Östermalm – Arkivet Nybrogatan 44.

Vasastan (Odenplan) – Norrtullsgatan 33.

De två butikerna är ungefär lika stora, men på Östermalm så finns det flera riktigt bra butiker i form av ML Second hand, tvärs över gatan till och med, i samma stil och med rätt stort utbud.

Så väger vi samman flera faktorer så föreslår vi att du åker upp på Östermalm för att handla märkeskläder second hand. Området blir den största second hand butiken i Stockholm när vi pratar märkeskläder.

Största second hand butiken – Vardagskläder

Vill du köpa några ”vanliga” jeans och gå och fynda i second hand butiker av mer traditionellt snitt så rekommenderar vi Myrornas, Stadsmissionens eller motsvarande loppisar.

Stadsmissionen har en bra second hand vid Odenplan, men vi tycker nog att Söder och området kring Hornsgatan är stället att åka till. Här ligger flera stora second hand butiker i princip vägg i vägg:

  • Emaus
  • Humana
  • Stadsmissionen
  • Myrornas
  • Beyond Retro Zinkensdamm

Stockholms största secondhand-butik för kläder är en kombo!?

De vi rekommenderar för dig som vill hitta stora second hand butiker i Stockholm är att hitta ett område där det finns flera bra butiker nära varandra. Här är våra förslag per stadsdel:

Sammanfattning – Stockholms största second hand

Utbudet av second hand kläder är stort i Stockholm och du kan hitta olika butiker beroende på vad du letar efter när det kommer till stil och pris.

Allra bäst blir det om det finns flera butiker i samma område som vi varit inne på.

Alla butiker vi rekommenderat här ovanför är butiker som vi själva besökt och handlat i ett flertal gånger. Vi försöker köpa second hand kläder, främst till våra döttrar men även oss själva, regelbundet.

Vi har skrivit ett speciellt inlägg om hur du kan handla kläder second hand på ett målmedvetet sätt som gör att du kan handla större delen av din garderob i form av begagnade kläder.

Naturligtvis så har vi också skrivit ett speciellt inlägg just om Second hand butiker i Stockholm där vi går igenom butikerna mer i detalj och skissar på shoppingrundor som funkar bra om du vill handla kläder second hand i Stockholm.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar