Recension Matsmart – Erfarenheter | tips | varningar |

[su_note note_color=”#ffffe3″ radius=”5″]Inlägget är reklam för Matsmart.se och innehåller annonslänkar.[/su_note]

Vi har hållit koll på Matsmart.se sedan de startade i princip och vi har handlat där ett antal gånger. Vi är därför redo att dela med oss av våra erfarenheter av Matsmart.se. Det blir i form av en mindre recension av Matsmart.se och lite tips om hur du använder sidan på bästa sätt.

Du får också några exempel på produkter som jag tycker är intressanta idag.

För dig som inte är så bekant med Matsmart och deras erbjudande så är affärsidén att sälja vissa typer av produkter på nätet till låga priser. Det handlar främst om mat – inga färskvaror av något slag dock – och den typen av kompletterande produkter du hittar i en mataffär så som kattsand, tvättmedel och hygienprodukter.

För inköp över 500 kronor så är frakten fri. Du hittar fraktvillkoren här.

Vanliga frågor om Matsmart

Är Matsmart.se dyrt?

Nej, men allt är inte billigt. Det gäller att kontrollera att det du köper är billigare på Matsmart.se än det är i affären. Kattmat, energibars, smink och vissa konserver, så som kokosmjölk, kan vara mycket billigare på Matsmart än vanliga affärer.

Vad är vanligaste klagomålet på Matsmart.se?

Många klagar över förpackningarna och transporten. Vi har inte haft de problemen. Vissa tycker att priserna inte alls är så låga som man gör sken av (-20 till -90 %) vilket vi håller med om. Det gäller att välja klokt.

Vad är bästa produkten på Matsmart.se

Det varierar naturligtvis lite över tid då det är ett överskottsbolag. Vår erfarenhet är att protein-bars i storförpackning och kattmat är relativt billigt.

Det som brukar vara billigt på Matsmart

Vissa saker tycker jag är dyra på Matsmart. Pasta är ett exempel. Det finns ofta pasta att köpa, men det är pasta som är dyr redan från början, medan vissa saker är billigt på Matsmart. Här kommer några typiska varor där Matsmart, enligt vår erfarenhyet, vanligtvis har bra pris:

Intressanta erbjudanden nu

Våra erfarenheter av Matsmart

Det finns två stora “problem” med Matsmart.se som är svårt att se förbi. Den första handlar om vad som saluförs där. Den absoluta majoriteten av alla matvaror är skräpmat av den typ som vi konsumerar förhållandevis lite av.

Dricka, bantningspulver, chips och kakor.

Ibland finns det vettiga produkter att köpa, som pasta och blåbärssoppa. Men då kan det vara dyra produkter i konstiga förpackningar, som gör att det trots nedsatt pris är dyra produkter.

Det här kan inte Matsmart göra så väldans mycket åt. De är ett överskottslager. Det blir den här typen av produkter som saluförs då.

Vår erfarenhet av Matsmart är att det blivit bättre, inte så att skräpmaten försvunnit, men det finns fler intressanta produkter för oss numera, jämfört med hur det var vid uppstarten.

Nästa svårighet med webbplatsen har att göra med deras referenspriser. Räkna alltid med att priserna som anges som normalpriser är 30 procent högre än vad du kan hitta motsvarande produkt för hos ICA Maxi.

Det kan i sin tur innebära att du kanske kan hitta en motsvarande vara 40 procent billigare hos Netto eller Lidl.

Så i princip allt som inte är mer än 30 procent billigare än Matsmarts referenspris går bort när vi väljer varor. Rent allmänt är det bra att hålla god kontroll på vad som är ett rimligt pris för en viss vara, vilket jag hjälper dig att göra genom prisreferenslistan.

I praktiken så handlar vi produkter på Matsmart när vi hittar något som är relevant för oss till rätt pris.

Sedan kanske vi toppar upp lådan, så att vi får paketet fraktfritt, med någon chipspåse eller några Uncle Bens såser, men det är aldrig de produkterna som initierar köp för oss.

De som handlat på Matsmart.se som är missnöjda anger ofta undermålig packning eller produkter med betydligt äldre utgångsdatum än angivet som skäl för klagomålen. Det är inget vi känner igen oss i.

Så någon form av sammanfattande recension av Matsmart: Intressant webbshop men ingen kioskvältare. Det är inte heller en tjänst som konkurrerar med traditionella matvarubutiker eller matbutiker på nätet.

Men håll ett öga på Nyinkommet med jämna mellanrum, trots det.

Notera att det går att kombinera Matsmart.se med Refounder första gången du handlar. Det ger 6,5% till i besparingspotential.

Har du några erfarenheter av Matsmart eller produkter där?

Det här är vår recension av Matsmart. Dela gärna med dig om det finns någon produkt som är intressant på Matsmart för oss som jagar kronor och ören, eller om det finns bra alternativ i form av andra webbshoppar.

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.