Svenska affiliatenätverk

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Här är en lista med de affiliatenätverk som erbjuder en stor mängd leverantörer i olika kategorier.

AffiliatenätverkKommentar
AdrecordEn av de stora affiliatenätverken. Jag använder dem och det fungerar bra. Stora på Kläder och accessoarer; Hem och inredning; Skönhet och hälsa samt Sport och friluftsliv.
AddrevenueVerkar ha flera företag som är aktiva och aktuella. Jag ska utvärdera dem och utveckla det här inlägget när jag vet mer.
AdserviceJag har ansökt här någon gång för länge sedan men inte blivit antagen. Jag ska göra ett nytt försök så får vi se var vi hamnar.
AdsninjaInget märke jag jobbat med, men de har intressanta brands bland sina affiliates.
AdtractionEn av de affiliatenätverk jag använder mest. Stora på Kläder och accessoarer; Hälsa och skönhet samt Bank och finans.
AwinEtt affiliatenätverk som de flesta. Kanske lite mer internationellt än Adrecord och Adtraction.
Klarna Creator PlatformGanska nytt nätverk. Jag har inte använt dem själva men tänker kolla upp vad de erbjuder. Det jag har sett i form av länkar och leverantörer lovar gott.
TradedoublerKanske det äldsta och kanske också det största och mest etablerade affiliatenätverket. Jag använder Tradedoubler en hel del på mina bloggar och tycker det fungerar bra.
(TradeTracker)Ett brett affiliateprogram. Största kategorierna är Mode och smycken; Hälsa och skönhet samt Hem och trädgård. Oklar status, betalar inte ut provisioner enligt vissa.
Svenska affiliatenätverk.

För dig som söker lite mer specifika affiliatenätverk kring web-hosting eller spel så finns Miss-affilate (webb-hosting) och Matching visions.

Att välja affiliatenätverk

Det här inlägget handlar om affiliatenätverk men de är egentligen ganska ointressanta. Det vi är ute efter är bolagen på deras plattform.

Inom någon nisch jag är exempelvis så jobbar jag väldigt mycket med några få bolag på två olika affilate-plattformar. Vad affiliatenätverken erbjuder i övrigt spelar inte så stor roll faktiskt.

Lästips: Så här lyckas du med affiliatemarknadsföring.

Affiliate-länkar är en viktig del i lönsamheten

Om du vill tjäna pengar på att blogga så är affiliate-länkar en viktig del i det vi kallar monitarisering (tjäna pengar) av bloggen.

Men det är inget ”magic bullett” vi pratar om, det kan krävas en hel del arbetet för att få affiliatelänkar att fungera. Utmaningarna handlar om:

  • Hitta rätt läsare, i rätt fas (de ska vara redo att handla)
  • Hitta tillräckligt med trafikvolym (antal besökare)
  • Hitta affiliate-program som lyckas omvandla besökare till kunder
  • Skriva och utforma inläggen så att det vi skriver bidrar till att omsätta besökare till kunder

Du kan läsa mer om tankarna kring hur du skaffar rätt typ av besökare och väljer rätt söktermer i vårt inlägg där vi svarar på frågan: Vad är SEO?

Att jobba med affiliatelänkar

Att jobba med affiliatelänkarna som bolagen erbjuder kan fort bli ganska rörigt. Bolag och produkter förändras. Om du använder wordrpess så rekommenderar jag därför en plugin som gör det möjligt att hantera länkarna samlat.

Jag använder Pretty Link.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar