Vad kan du om FIRE och ekonomiskt oberoende? Testa dina kunskaper!

Quiz - Ekonomiskt oberoende (FIRE)

Quiz - Ekonomiskt oberoende (FIRE)

Hur mycket kan du om FIRE-rörelsen? Testa våra 10 FIRE-frågor här nedanför!

Fyraprocentsregeln kommer från en studie som kallas
Om du sparar 50% av lönen efter skatt, och börjar med 0 kr sparade, så är du - enligt fyraprocentsregeln - ekonomiskt oberoende på
Fyraprocentsregeln tar hänsyn till
Coast FIRE betyder att
Passiv inkomst är
Det går att ta betydligt mer av kapitalet än 4% om man lever på utdelningar
Om vi väljer att ta 5% av vårt kapital, när vi lever på kapitalet, så måste vi spara ihop ... för att vara ekonomiskt oberoende
Om jag jobbar extra som ekonomiskt oberoende så måste jag tänka på
När jag lever på mitt kapital så ska jag förvalta kapitalet så att
När jag räknar på sparkvoten så ska jag räkna amortering på bolånet som

Hade du 10 rätt?

Grattis i så fall!

Om det skulle saknas någon liten poäng för att det skulle bli alla rätt så kan det vara läge att bredda kunskaperna något.

Här är några lästips här på bloggen som bör göra dig lite klokare när det gäller ekonomiskt oberoende och tankarna i FIRE-rörelsen.

Vill du ha all information samlad och korrekturläst, ja då är naturligtvis min e-bok om ekonomiskt oberoende – som är helt kostnadsfri – kanske den bästa startpunkten!

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.