Bästa second hand butikerna i Stockholm City!

Letar du second hand butiker i Stockholm city?

Leta inte längre, här får du en genomgång av alla second hand butiker kring i city och förslag på hur du på bästa sätt gör dig en shoppingrunda bland de bästa second hand butikerna i Stockholm city!

För att vara noga så ska vi säga att vi främst pratar second hand butiker för kläder. En del butiker har lite blandad second hand men vi fokuserar på kläder i det här inlägget.

Var finns second hand butikerna i Stockholm City?

Tyvärr så finns det inte något riktigt bra område eller stråk när du handlar second hand i City, som det gör om du handlar second hand på Söder.

Men det vägs upp av att du kanske hittar Stockholms största second hand butik – åtminstone i sin kategori – i Beyond Retro på Drottninggatan.

Beyond Retro är intressant eftersom det finns en del butiker – som säljer nya kläder, skor och textilier då – som passar bra att kombinera med om du är ute och handlar second hand och vintage.

Beyond Retro ligger på Drottninggatan 77, i slutet av den klassiska shoppinggatan Drottninggatan, i riktning mot Vasastan.

Det är inte speciellt långt att gå dit från Sergels Torg. Det samma gäller om du utgår från Centralstationen, men vi återkommer till hur du kan lägga upp shoppingen lite längre ner.

Second hand butiker vid Stockholm City – Bokstavsordning

  • Arkivet Sergel – En stor butik med bättre kläder, dam.
  • Beyond Retro – Gott och blandat, lite hippie, lite vintage, mycket kläder, dam/herr.
  • Humana – Lite bättre kläder och en bra butik, dam/herr.
  • Myrornas finns på flera ställen

Vi brukar alltid besöka Beyond Retro på Drottninggatan med våra tonårstjejer. Det här är en kul second hand butik, det tycker nog de flesta. Men det är inte här du köper dina begagnade märkeskläder.

Både Humana och Arkivet Sergel är väl värda ett besök, men då flyttar vi oss från vintage mot mer vardagskläder, eller till och med finkläder.

Humana ligger på Gamla Brogatan som är en av Stockholms bättre gator om du vill köpa lite speciella kläder, skor eller hitta riktigt bra jeansaffärer.

Arkivet Sergel ligger uppe vid Hötorget, längs Sergelgatan och det är inte många minuters promenad dit från Humana. Det här är kanske den största butiken Arkivet har i Stockholm, men den är ganska ny.

Vi får se om den hittar tillräckligt många som säljer sina kläder där.

Myrorna har flera butiker i City. Det här är inte renodlade second hand butiker och vi tycker kanske att Myrorna och liknaden second hand butiker har svårt att erbjuda något som de andra butikerna inte erbjuder.

Med det sagt. Myrornas på på Mäster Samuelsgatan 49 ska prova lite nya grepp och har fått bra omdömen!

Ni hittar en mer detaljerade genomgång av butikerna i vår genomgång av alla Stockholms second hand butiker.

Second hand butiker Stockholm City – Förslag på shoppingrundor

Det är lätt att ta sig till City. Vi brukar åka in till Centralen och gå bort till Beyond Retro.

Då är ni utkanten av City och sedan rör vi oss in mot Sergels torg igen, längs Drottninggatan.

Vi går ner Gamla Brogatan och göra affärerna där, inklusive Humana.

Sedan går vi upp på Sergels torg och går Sergelgatan ner mot Sergels torg och fortsätter shoppingen där.

Det här blir inte speciellt mycket gående och du hinner besöka ett gäng butiker på några timmar.

Ett alternativt upplägg är att avsluta city shoppingen vid Beyond Retro på Drottninggatan och istället gå bort mot Odenplan. Där finns flera roliga second hand butiker.

Du kan läsa mer om second hand butiker vid Odenplan i vårt speciella inlägg kring just detta.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar