Barnförsäkringar, behövs de? – Svaret är nej, typ!

Det här är ett inlägg vars främsta mål är att ge dig som funderar på, kring och om barnförsäkringar stöd för tanken och med det också ge dig möjligheten att göra goda val. Formatet är video, men du har möjlighet att läsa och ta till dig tankarna via länkarna nedanför inlägget, om du föredrar det.

Frågor vi berör:

  • Behövs barnförsäkringar, i så all i vilken omfattning?
  • Finns det några alternativa lösningar?
  • Hur jämför vi barnförsäkringar och hur hittar vi rätt barnförsäkring?

Den här videon är inte sponsrad av någon, snarare förmedlar den åsikten att du klarar dig bra själv, utan försäkringar. Men det är ditt val och det är ingen allmän sanning.

Nedanför hittar du mer att läsa och fördjupa dig i.

Det jag skrivit om barnförsäkringar och försäkringar allmänt

Läs gärna mitt inlägg om att göra en hushållsbudget, det var när vi gjorde det vi insåg vad vi betalade för våra försä

Musik i introt

Oracle by Peyruis https://soundcloud.com/peyruis
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
http://creativecommons.org/licenses/b…
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/eFbPsxFftgo

Onkel Tom, eller Anders Gustafsson som jag egentligen heter, driver den här bloggen. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar