Quiz: Vad kan du om P/E-talet?

P/E-talet är en av de vanligaste så kallade värderingsmultiplarna som används för att värdera bolag och du har säkert både hört begreppet P/E-tal och kanske också läst ett och annat om såväl multiplar som företagsvärdering.

Men hur mycket kan du egentligen om P/E-talet?


Quiz - P/E-tal

Quiz - P/E-tal

Hur mycket kan du om företagsvärdering och P/E-talet? Prova dina kunskaper här nedanför genom att välja det du tycker är rätt svarsalternativ!

Du, mer än ett val kan vara rätt!

P/E-talet kan användas för att
P/E-talet mäter
P/E-talet är
P/E-talen för börsen bolag är generellt sett höga
För bankaktier så används snarare P/B-talet än P/E-talet vid bolagsvärderingar
PEG-talet bygger på P/E-talet men väger också in
Vad är ett bra P/E-tal?


Vill du läsa mer om värderingsmultiplar och företagsvärdering?

Här hittar du inlägg som ger dig möjlighet att lära dig mer om investeringar i bolag och aktier.

Jag som skriver här heter Anders Gustafsson. Här pratar vi om vår tid och våra pengar. I stora drag kan vi säga att vi pratar om hur vi styr våra liv för att leva friare och intressantare liv.

Titta bland kategorierna i menyn här ovanför så ser du vad vi pratar om i detalj.

Läs gärna min fria e-bok som jag skrivit för dig som vill leva ekonomiskt fri för en kortare eller längre period.

Jag har nyss fyllt 50 och har fyra barn och sambo. Vi bor i Sundbyberg sedan 2019. Innan dess drev vi en liten gård i Småland under ett par år. På den tiden var vi aktiva inom FIRE-rörelsen och predikade för ekonomiskt oberoende och tidig pension. Nu är vi åter i ekorrhjulet :)

Det här med att hoppa ur ekorrhjul och säga nej till tråkiga vardagar har intresserat mig sedan 2013. Det som nog gör den här bloggen lite unik är att jag närmat mig frågeställningen på så många vis. Inte minst har jag försökt förstå och påverka min roll i det hela.

Utbildningsmässigt är jag civilingenjör. Jag har på det varit doktorand, men fullföljde aldrig den banan. På senare tid så har jag även läst psykologi på universitetsnivå.

Du hittar min email-address på den lilla mailikonen här nedanför. Där hittar du också länken till bloggens Youtube som du gärna får prenumerera på.

Lämna en kommentar